SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Avrupa Güzeli' de Gönderilmiş!

A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Sultansuyu Harası’nın ‘yıldızı’ Batyskaf’ın Bursa Karacabey Harasına gönderilmesi tepkiye yol açtı.

1990 Polonya doğumlu Arap atı Batyskaf 2003 yılında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Sultansuyu İşletmesine getirilmişti. Gösteri atı olan bu aygır Polonya Tarım Bakanlığının koşusu birinciliğinin yanı sıra Avrupa Güzellik Şampiyonasında birinci gelmişti. Birçok defa Dünya Arap Atları Örgütü (WAHO) toplantılarında gösteri yapan Batyskaf’ın Arap atlarının bütün güzellikleri ve özelliklerini üzerinde taşıdığı belirtiliyor.

Türkiye Tarım Bakanlığı tarafından bu atın Almanya’dan satın alınmasını takiben bu ülkenin gazetelerinde “Türkiye’nin çok kaliteli bir at satın aldığı” belirtilerek, Batyskaf hakkında övgüler düzüldüğü haber veriliyor.

Türkiye’ye gelmeden Eurosport’ta şov görüntüleri sık sık yer alan Batyskaf, Malatya’ya geldikten sonra da tüm ziyaretçilerin, yerel ve ulusal medya kuruluşlarının ilgisini çekiyordu. Haraya sırf bu atı görmek için giden ziyaretçi sayısı fazlaydı.

Sultansuyu Harasında 250’nin üzerinde safkan Arap atı bulunuyor. Malatya’nın tanıtımı için çeşitli kuruluşlar büyük paralar harcayarak çeşitli faaliyetlerde bulunurken Sultansuyu Harasını ziyaret edenlerin ilgi odağı olan “gözde” bir atın elden çıkarılmasına anlam verilemiyor.

Malatya şehir merkezine 28 kilometre mesafede, Akçadağ ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sultansuyu Osmanlı döneminde kurulmuş üç devlet harasıydan biriydi. Hara, ordu ve sarayın tahıl, yapağı ve at ihtiyacını karşılıyordu. Hara şu anda yoğun olarak yarış atı yetiştiriyor ve bu atlar açık arttırmayla satılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız