SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa Komisyonu Büyükelçisi'nin Ziyareti..

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Kretschmen, Türkiye'nin siyasi reform alanında daha fazla ilerleme kaydetmesini beklediklerini söyledi. Kretcshmen, Malatya'da çeşitli görüşmelerde bulundu.

VALİLİKTE..
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Kretschmen ve Delegasyon Siyasi İşler Danışmanı Didem Bulutlar Ulusoy ile birlikte Malatya'ya gelerek Vali Vekili Bayram Öz ile bir bir süre görüştü.Ziyaret sırasında İl Emniyet Müdürü Orhan Savaş’ta yer aldı.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Vakili Bayram Öz ziyaret nedeninin uyum yasalarının uygulanması konularını yerinde görmek için olduğunu ve Malatya hakkında kendilerine bilgi verdiğini ifade etti

Büyükelçi Hansjörg Kretschmen ise Türkiye'nin reformları nasıl uyguladığını yerinde görmek için Türkiye'nin çeşitli illerine bu şekilde ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye genelinde reformların uygulamasının nasıl olduğuna bakıyoruz. Siyasi reform süreci devam ediyor. Türkiye'nin de bu alanda daha fazla ilerleme kaydetmesini bekliyoruz. Hem mevzuat alanında hem de bu mevzuatın uygulaması alanında." dedi.

Bu ziyaretler esnasında sadece Vali, Emniyet Müdürü ve Jandarma komutanı ile görüşmekle kalmadıklarının belirten Hansjörg Kretschmen "Aynı zamanda Baro, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile de görüşüyoruz. Bu ziyaretler sırasında topladığımız bilgiler de Avrupa Komisyonunun yıllık olarak yayınladığımız ilerleme raporunda önemli bir unsurunu oluşturuyor. Avrupa komisyonunun bu
yılki ilerleme raporu Kasım 2005 tarihinde yayınlanacak."
Hansjörg Kretschmen konuşmasında "Sonuç olarak Malatya ilinde bulunmaktan dolayı çok memnun olduğumu söylemek isterim. Bu benim Malatya'ya ilk ziyaretim. Malatya son derece dostane ve açık bir şehre benziyor. Buranın ekonomik potansiyelini de göz önünde bulundurduğumuzda gelecekteki gelişmeler açısından çok iyi ve gelişmelere açık olduğunu söyleyebilirim."

Bu arada, Vali Vekili Bayram Öz ziyaret sırasında Büyükelçi ve heyette yer alanlara tepsi içerisinde ‘Günkurusu’kayısı hediye etti.

BARO'DA..
Kretschmer, Valilik ve Belediye'nin ardından Malatya Barosu'nu ziyaret etti. Kretschme, Malatya Barosu'nda yönetimi, İnsan Hakları, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon temsilcileri ile bir toplantı yaptı.

Toplantı öncesinde Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Kretschmer, gezi amaçları ile ilgili bir soruya, "Geliş nedenimiz, Avrupa Komisyonu Türkiye'deki siyasi reform sürecini izlemeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi Türkiye'deki siyasi reform süreci 2.5 yıl önce başladı ve önümüzdeki süreçte de devam etmesi bekleniyor. Biz her yıl Türkiye'nin katılım sürecinde kaydettiği ilerlemeye dair bir ilerleme raporu yayınlıyoruz. Bu çerçeveden siyasi ve ekonomik reformlar açısında durumu takip ediyoruz" cevabını verdi.

Türkiye'nin ilerleme faaliyetleriyle ilgili olarak Kretschmer, "Bunu şuanda söylemek zor. Ama Kasım ayında raporumuz yayınlandığı zaman raporumuzu okuyabilirsiniz. Biz illere ziyaretlerde bulunduğumuzda vali ile emniyet müdürü ile mümkünse jandarma komutanı ile de görüşüyoruz. Ayrıca, her zamanki duraklarımızdan birisi baro oluyor. Ayrıca İnsan Hakları Komisyonları ile çalışan kuruluşlara da ziyaretlerde bulunuyoruz" dedi.

Büyükelçi Hansjörg Kretschmer, Londra ve Mısır'daki terör olaylarıyla ilgili bir soruya ise "Terör eylemleri elbette ki en şiddetli bir şekilde kınanmalı. Hiç bir zaman terör eylemleri siyasi bir mücadele için gerekçe olamaz. Tüm ülkeler terörle mücadale etmek zorunda. Ancak terörle mücadele ederken, etkin bir mücadele ile insan haklarına ve temel özgürlüklere saygıyı arasındaki dengeyi sağlayabilmeliler. Bu da zor bir iş, hükümetlerin karşı karşıya kaldıkları zor bir durum" şeklinde konuştu.
Londra'da yanlışlıkla İngiliz polisince öldürülen Brezilyalı genç ile ilgili olarak ise Kretschmer, "Son derece üzücü bir olay. İnanıyorum ki yetkililer bu konuda yapılması gerekenleri yapacaktır" dedi.

Kretschmer, daha sonra basına kapılı olarak Baro Yönetimi ve Komisyon üyeleri ile yaklaşık 1.5 saatlik görüşme yaptı.

FOTOĞRAF: Büyükelçi (ortadaki) Baro'yu ziyaretinde başkan Mehmet Görgeç'le..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız