SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa Malatyalılar Gecesi 22 Nisan'da

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği 6. Malatyalılar Gecesi, 22 Nisan'da Almanya- Mannheim'de gerçekleştirilecek. Dernek başkanı Murat Alabaş, elde edilecek gelirin Malatya'daki eğitim amaçlı çalışmalar için kullanılacağını söyledi.

22 Nisan akşamı Mannheim'daki Luisenpark Baumhainhalle'de Avrupa'daki Malatyalıları bir araya getirecek olan 6. Malatyalılar Gecesi ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandığı açıklandı.

22 Nisan akşamı saat 17.00'de başlayacak olan ve giriş ücreti 15 Euro olarak belirlenen geceyle ilgili olarak dernekte düzenlenen basın toplantısında konuşan başkan Alabaş, geceye Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, CEM Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan'ın yanı sıra, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile bazı milletvekillerinin de katılımının beklendiğini bildirdi.

Gecede Berlin, Hamburg, Köln, Stutgart'daki Malatyalılar derneklerinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra bazı Alman konuklarının da olacağını, Malatya yemekleri ikram edileceğini, Malatya kültürünün konuklara tanıtılacağını kaydeden Alabaş; sanatçı kadrosunu Malatyalı Yüksel Özkasap, Fethiyeli Canan Öznacar, Doğanşehirli Fehmi Günaydın ile "Saçlarını Yol Getir" adlı CD'leri satış rekoru kıran Kenan&Zeynel ikilisinin oluşturduğu gecenin aynı zamanda bir türkü şöleni olacağını da bildirdi.

Alabaş, ayrıca 6 Mayıs'ta Berlin'de, 13 Mayıs'ta Hamburg'da, 20 Mayıs'ta da Köln'de yapılacak Malatyalılar gecelerine, Malatyalıların ilgisini beklediklerini kaydetti.

22 Nisan'da Mannheim'de gerçekleştirilecek geceyle ilgili olarak, derneğin genel başkanı Alabaş'la irtibat kurulacak telefon ve e-mail bilgileri şöyle:

MURAT ALABAS
irtibat fax.00 49 621
1226706
vakif tel.00496211226705
almanyadan.0621 1226705
flagsmurat@yahoo.com

HABER-FOTO: Kamil YILMAZ- Türkiye Gazetesi Mannheim Bölge Muhabiri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız