SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Avrupa Ortalamasını Yakaladık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:49
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Valisi Vasip Şahin, Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi kapsamında Malatya’ya gelen gençlerle Atatürk Evi’nde bir araya geldi.

Merkezi Gaziantep’te bulunan Pusula Gençlik Derneği'nin Başkanı Hüseyin Örs, Vali Şahin’e yaptığı açıklamada, projenin, Malatya'da 3-10 Ekim 2013 tarihleri arasında çocuk evliliğine karşı yürüttüğü bir gençlik değişim projesi olduğunu belirtip, projedeki amacının toplumsal sorunlara dikkat çekmek ve çocuk evliliğine gençlik olarak dur demek istendiğini, projede yaygın eğitim teknikleri kullanılarak toplumun dikkatini çekmek için 8 Ekim 2013 Salı günü Malatya Park civarında bir tiyatro oyunu sergileneceğini söyledi.

Örs, proje ortaklarının Letonya, Romanya ve Polonya olduğunu, projeyi Avrupa’nın farklı ülkelerinden toplam 30 genç arkadaşın ortak yürüttüğünü dile getirerek, “Başta Vali Vasip Şahin olmak üzere projeye destek veren Malatya Valiliği Avrupa Birliği proje ofisi çalışanlarına ve Eurodesk temas noktası yetkilisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Şahin ise çocuk evlilikleri konusunu araştırmak için Türkiye’ye gelen öğrencilere, “Bu konuda 10-15 yıl geç kaldınız. Ülkemizde artık bu tür evlilikler 10-15 yıl öncesine göre çok azaldı. Şimdi geç evlilik sorun olmaya başladı. İstatistiklere göre Avrupa ortalamalarını yakaladık. Ancak dile getirilmemesine rağmen Avrupa ülkelerinde de erken evlilikler gündeme geliyor” ifadelerini kullandı.

Vali Şahin öğrencilere teşekkür ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yanlarından ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız