SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa Paneli Düzenlendi

A- A+ PAYLAŞ
"Gelişen Malatya AB'ye Hazırlanıyor" projesi kapsamında, İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda "Avrupa Paneli" düzenlendi. Proje,  Avrupa Bakanlığı tarafından yürütülen, illerin AB'ye hazırlanması programı kapsamında hazırlanıyor. 
 
Panelde konuşma yapan  Şükrü Özcan, "Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) çalışması, sonuç olarak, mevzuat olarak AB müktesabına uyum konusunda fazla sıkıntı çekilmemekle birlikte, uygulamadan kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi, Kopenhag kretilerlerine uyum ve bunların sorunsuz uygulamaya geçmesi, ucu açık sürecin tam üyelikle sonuçlanmasını sağlayabilecek. Gümrük Birliği'nden doğan yükümlülükler ve Kopenhag kretilerlerine uyum çalışmaları, bir dizi siyasi, ekonomik ve idari reformu mecburi kılmaktadır. Bu konularda atılacak her adım Türkiye'yi birliğe daha çok yaklaştıracaktır. Gelecekteki Avrupa Birliği haritasının dışında kalmamak için Türkiye'nin sabırla hareket etmesi, bazı ülkelerin iç kamuoylarına yönelik sarf ettikleri sözlerden olumsuz yönde etkilenmeden ve soğukkanlığını kaybetmeden, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları alanında izim ve kararlılıkla Kopenhag kretirlerini yerine getirme gayreti içinde olmalıdır" dedi. 
 
"AB Sürecinde Belediyecilik" konulu sunum yapan Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise, "Gelişen dünya ölçeğinde bir takım düzene girmek kaçınılmazdır.  AB yolunda yerel yönetimler konusunda reform nitelieğinde kanunlar çıkarıldı. Türkiye gelişirken ve AB yolunda ilerlerken değerleri ile barışık evrensel değerleri red etmeyen bir yol izlemese gerekir. Yerel yönetimler reformu içinde pilot iller arasında bulunan Malatya'da da birçok alanda gelişmeler kat edildi." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız