SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa Şampiyonası Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:38:42
Avrupa Şampiyonası Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yapılacak olan Salon Hokeyi Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı.
 
Yeşiltepe'deki spor salonunda yapılan törene, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Azcan, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Tekvando Malatya İl Temsilcisi Murat Turgut, yurt dışından şampiyonaya katılan takımlar ile vatandaşlar katıldı. 
 
Törende konuşan Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, "Malatya son yıllarda Sayın Valimiz Doç. Dr. Ulvi Saran öncülüğünde ve her kesimin destekleriyle hemen hemen her alanda yoğun çalışmalar bir bir meyvelerini vermeye başladı. Malatya'mım birçok uluslar arası organizasyona ev sahipliği yapma noktasına gelmiştir. Bu etkinlik sadece bir spor etkinliği değil, Malatya'yı dünyaya tanıtmanın en güzel fırsatıdır. Bu tür organizasyonlar, sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlarken aynı zamanda kaynaştırıcılığı ve dünya halklarının birbirini tanıması adına önemli katkılar sunmaktadır" diye konuştu. 
 
Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, ise konuşmasında, "Hokey sporunda Malatya takımımız bizim gururumuz olmuştur. Gururumuz olmaya da devam ediyorlar. Onun için çok önemli bir organizasyon Malatya'da gerçekleştiriliyor. Malatya bunu hak ediyor. Şu anda medeniyetlerin kurulduğu, büyüdüğü ve geliştiği, her karış toprağı tarih kokan Anadolu topraklarında bulunuyorsunuz. Bu topraklar, çok önemli dünya medeniyetlerine öncülük etmiş, Asya'yı Avrupa'yı birbirine bağlayan yollar üzerinde kurulan Malatya ilindesiniz. Malatya insanı, Türk insanı, Anadolu insanı burada sizi en iyi şekilde ağırlayacaktır" dedi. 
 
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen ise, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bundan sonrada daha farklı organizasyonlara ev sahipliği yapacağız" şeklinde konuştu. 
 
Konuşmalardan sonra,  şampiyonanın Malatya'da düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi. Törende, halk oyunları ve mehteran takımının gösterileride yapıldı. 
 
Malatya'da 3 gün sürecek olan şampiyonada;Türkiye'den Anadolu Ateşi, İrlanda'dan Three Rock Rovers, Finlandiya'dan ABC Team, Norveç'ten Sagene, Bulgaristan'dan RHC Locomotiv 1929 ve Gürcistan'dan Batumi HC takımları mücadele edecek.
 
ANADOLU ATEŞİ GALİP

Malatya'da düzenlenen Avrupa Kulüpler Salon Hokeyi 2. Grup Müsabakalarında, ilk gün karşılaşmaları tamamlandı. 
    

Yeşiltepe Spor Salonu'nda oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı: 
     
     Anadolu Ateşi: 9 - Sagene: 3 
     ABC Team: 1 - JHK Locomotiv 1929: 2 
     Three Rock Rovers: 2 - Sagene: 4 
     Adjaria Hockey Team: 3 - ABC Team: 3 
     Three Rock Rovers: 13 - Adjaria Hockey Team: 1 
   
  Anadolu Ateşi: 11 - JHK Locomotıv 1929: 2 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız