SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Avrupa Şampiyonası Malatya'da"

A- A+ PAYLAŞ

 

Çavuşoğlu Mahallesi’nde yapımı tamamlanmak üzere olan spor salonu sayesinde Malatya’da tüm branşlarda düzenlenecek olan şampiyonalara ev sahipliği yapılabileceği belirtilerek, bu kapsamda Şubat ayında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Hokey müsabakalarına Malatya’nın ev sahipliği yapacağı öğrenildi.

Spor anlamında birçok şampiyonaya ev sahipliği yapan Malatya, artık Avrupa düzeyindeki organizasyonlara da ev sahipliği yapmayı planlıyor. Mevcut Atatürk Spor Salonu’nun Avrupa standartlarına uygun olmaması nedeni ile yapılamayan bazı şampiyonalar, Çavuşoğlu Mahallesi’nde bitirilmek üzere olan spor salonunda gerçekleştirilebilecek.

AVRUPA ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI MALATYA’DA YAPILACAK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Malatya’nın çok önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağını söyledi. Fındıklı, yeni yapılacak olan spor salonu sayesinde çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarının müjdesini verdi. Atatürk Spor Salonu’nun bazı branşlarda yapılacak olan Avrupa şampiyonalarında yetersiz görülmesi nedeni ile gerçekleştirilemeyen şampiyonalara ev sahipliği yapacaklarını ve Çavuşoğlu’ndaki spor tesisinin bunun için uygun olarak kabul edildiğini söyleyen Fındıklı, bunlardan ilkinin Şubat ayında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Hokey müsabakaları olduğunu ifade etti. Yeni tesis ile ilgili olarak konuşan Fındıklı; “Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Malatya’da yapılacak. İlyas Mahallesi’nde inşası devam eden spor salonunda yapılacak. Atatürk Spor Salonu’na sığmıyordu. İlk açılışı uluslararası bir şampiyona ile yapılacak. Şampiyona için federasyona teklifte bulunduk. Onlarda Avrupa federasyonuna önerdi ve onay verdiler. İnşası bitmek üzere. Uluslar arası çim hokeyinin kabul ettiği standartlara göre zemini yapılıyor. 4 soyunma odamız mevcut. Bayan ve erkek hakemlere ayrı ayrı soyunma odaları yapıldı. Toplantı salonumuz var. Bunlar yapıldığı zaman çeşitli tepkiler almıştık. Maliyetinin yükseldiği bize söylenmişti. Şimdi ise bu tepkilere rağmen biz uluslar arası şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Mücadele sporları, Hentbol, karate, tekvando, kick-boks, voleybol, hentbol gibi spor branşlarında ev sahipliği yapabilecek standartlara sahip bir spor salonu olacak.  Uzay çatı ve kolonsuz olması nedeni ile çok geniş. Yüzde 50’si Özel İdare, yüzde 50’si ise Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından karşılandı. 1 milyon 250 bin TL’ye mal olacak” dedi.

KARATE İÇİN DE BAŞVURU YAPILACAK

Fındıklı, uluslararası karate organizasyonlarının da Malatya’da yapılması için girişimlerde bulunacaklarını belirterek; “ Karate branşında sıkıntı ile karşılaşıyorduk. Bizlere 3 minderin rahat bir şekilde sığabileceği bir alanın olup olmadığını soruyorlardı. Bizim de öyle bir imkanımız yoktu. Bu nedenle şampiyonalar yapılamıyordu. Ancak şimdi yeni tesisimiz ile 3 değil 4 minder bile sığdırabiliyoruz. Çalışma alanları hariç. Bu nedenle en kısa zamanda federasyona başvurarak karate branşındaki şampiyonalara ev sahipliği yapmak istediğimizi bildireceğiz. Hentbol’un saha ölçüleri geniştir. Mevcut spor salonunda bu organizasyonu da gerçekleştiremiyoruz. Bu yeni salonumuz ise bu tür spor branşlarına tamamen uygun. Proje safhasında çok uğraştık ama bunun ilk meyvelerini almaya başlıyoruz. Yeni spor tesisimizin yanında bulunan Taşhoron Kilise’sinin de onarımı yapılırsa, dışarıdan gelen sporcular bu anlamda çok mutlu olacaklarına inanıyorum” şeklinde konutu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız