SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa Şampiyonasına Katılacak

0
Güncellendi - 2019-04-03 04:31:24
Avrupa Şampiyonasına Katılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı milli karateci Burak Uygur, İspanya'nın Guadalajara kentinde yapılacak 54. Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları hedefiyle yoğun bir çalışma dönemi içerisinde olan Büyükler Karate Milli Takımı, sezonun en ciddi sınavına İspanya’da çıkacak. Ay yıldızlı ekip, Belarus’ta gerçekleştirilecek 2. Avrupa Oyunları öncesi, 28-31 Mart tarihleri arasında Guadalajara’da yapılacak 54. Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası’nda ter dökecek.

Her yıl düzenlenen ve Avrupa Karate Federasyonu’na (EKF) üye 53 ülkeden 51’inin katılım göstereceği şampiyonaya 508 sporcu kayıt yaptırdı. En kalabalık ikinci kafile konumunda olan Karate Milli Takımı, 7 kadın, 11 erkek sporcuyla mücadele edecek.

Milli takımda, Serap Özçelik Arapoğlu ile Burak Uygur son şampiyon unvanı ile İspanya’da mücadele verecek. 2016 ve 2017’de şampiyon olan Uğur Aktaş ile Tuba Yakan geçtiğimiz yıl bronz madalya kazanırken, Dünya üçüncüsü unvanıyla tatamiye çıkacak Alparslan Yamanoğlu ile Eray Şamdan da dikkat çekecek diğer isimler olarak öne çıkıyor.

Son beş yılda Avrupa Şampiyonası’nda final yapan, ikisi üst üste olmak üzere üçünden şampiyonluk ile ayrılan Erkek Kumite Milli Takımı da dördüncü şampiyonluk için üst üste altıncı finalini kovalayacak.

Dünya sıralamasında dördüncü, Avrupa’da da birinci sırada yer alan Ay-yıldızlı ekip, 3 altın, 1 gümüş ve 6 bronz madalya kazandığı 2018’deki organizasyonda en fazla podyum gören ülke olmuştu.

Milli takım ayrıca, 2008 - 2018 yılları arasında katıldığı 11 Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası’nda 22 altın, 27 gümüş ve 47 bronz madalya ile 96 kez podyumda yer aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız