SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa Turu 19 Ağustos'ta Başlayacak

0
Güncellendi - 2017-08-12 01:08:14
Avrupa Turu 19 Ağustos'ta Başlayacak
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu ile Malatya Doğa Sporları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Keşf-i Kültür Avrupa Bisiklet Turu 19 Ağustos’ta başlayacak.

Bisikletleriyle yaptıkları Balkan turu ile dikkatleri üzerlerine çekmeyi başaran üniversiteli bisikletçiler, Avrupa bisiklet turu için kolları sıvadı. Bisikletçiler, 45 günde 13 Avrupa ülkesini bisikletleriyle ziyaret edecek.

Üniversiteli bisikletçiler, yeni dönemde ise bisikletleriyle Avrupa turu yapmaya hazırlanıyor. Balkan ülkelerini ziyaretleriyle dikkat çeken bisikletçiler, 13 Avrupa ülkesini ziyaret ederek, binlerce kilometre pedal çevirmeyi planlıyor.

Topluluk başkanı Uğur Özdemir, Avrupa bisiklet turu için kolları sıvadıklarını kaydederek, ‘Keşf-i Kültür Avrupa Bisiklet Turu’ ile Avrupa’da pedal çevireceklerini kaydetti.

Özdemir, Avrupa bisiklet turuna ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu ve Malatya Doğa Sporları Derneği ile birlikte Avrupa bisiklet turu için kolları sıvadık. Amaç Üniversitemizi bisiklet ile Türkiye ve Balkan ülkelerinde temsil eden bisiklet topluluğumuzun demir atlı üyelerinin sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında 13 Avrupa ülkesini sadece bisiklet ile arşınlayarak bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu vurgulamaktır” dedi.

TURUN ROTASI AÇIKLANDI

Keşf-i Kültür Avrupa Bisiklet Turu’nun startı 19 Ağustos’ta verilecek. İstanbul’dan uçakla turun başlangıç noktası olan İspanya’ya seyahat edilecek.

20-21 Ağustos tarihlerinde tura başlamak için gerekli hazırlıklar yapılacak ve pedallar dönmeye başlayacak.

Turun gidişatı; yol durumu, sınır geçişleri, oluşabilecek teknik sorunlar, sporcularımızın performansı ve sağlık durumları göz önüne alınarak belirlenecek. Turun Hollanda’nın Amsterdam kentinde bitirilmesi ve uçakla Türkiye’ye dönüş yapılması planlanıyor.

Tur süresi değişiklik göstermekle birlikte 45 gün olarak planlandı. Tur rotası; İspanya-Fransa-İtalya-Slovenya-İsviçre-Avusturya-Macaristan-Slovakya-Polonya-Çek Cumhuriyeti-Almanya-Fransa-Belçika-Hollanda.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: İNÖBİS'in Balkan Turu'ndan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız