SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa Turu Yapacaklar

0
Güncellendi - 2017-07-21 02:55:34
Avrupa Turu Yapacaklar
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS), bisikletleriyle Avrupa turu atmak için çalışmalara başladı.

Bisikletleriyle yaptıkları Balkan turu ile dikkatleri üzerlerine çekmeyi başaran üniversiteli bisikletçiler, Avrupa bisiklet turu için kolları sıvadı. Bisikletçiler, 45 günde 13 Avrupa ülkesini bisikletleriyle ziyaret etmeyi hedefliyor.

DEMİR ATLI ADAMLAR SELE ÜSTÜNDE

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS) ‘Ecdadın izinde Balkan turu’ kapsamında 23 günde 6 ülkeye ziyaret gerçekleştirdi.

Üniversiteli bisikletçiler, ‘Ecdadın İzinde Balkan Bisiklet Turu’ kapsamında altı Balkan ülkesine pedal çevirdi.

Makedonya’dan başlayan tur kapsamında Kosava, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek’i ziyaret eden bisikletçiler, 23 günde bin 150 kilometre pedal çevirdi.

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, 2014 yılından bugüne birçok faaliyete imza attı. İÜBİS, Sele Üstünde Yedi Bölge projesi kapsamında 2014 yılından bu yana Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesini farklı dönemlerde sadece bisiklet ile kat etmeyi hedefleyen İÜBİS bu amaç doğrultusunda; 2014 yılında Malatya-Çanakkale arası 1444 km’lik rotayı Ecdada Saygı sloganı ile turlayarak İç Anadolu Bölgesini ziyaret etti.

2015 yılında Adana-Antalya arası 822 km’lik rotayı Sağlıklı Yaşam İçin Pedalla sloganı ile turlayarak

Akdeniz Bölgesini ziyaret eden topluluk, 2016 yılında Samsun-Batum arası 765 kilometrelik rotayı Arabadan İn Bisiklete Bin sloganıyla turlayarak Karadeniz bölgesini tamamlamıştır ve böylece projenin ilk üçayağı gerçekleştirdi.

2017 yılında İÜBİS projeye farklı bir boyut kazandırarak bu yıl Balkanlar Bölgesindeki 6 ülkeyi, bisikletleriyle ziyaret etti.

HEDEF 13 AVRUPA ÜLKESİNİ ZİYARET

Üniversiteli bisikletçiler, yeni dönemde ise bisikletleriyle Avrupa turu yapmaya hazırlanıyor. Balkan ülkelerini ziyaretleriyle dikkat çeken bisikletçiler, 13 Avrupa ülkesini ziyaret ederek, binlerce kilometre pedal çevirmeyi planlıyor.

Topluluk başkanı Uğur Özdemir, Avrupa bisiklet turu için kolları sıvadıklarını kaydederek, ‘Keşf-i Kültür Avrupa Bisiklet Turu’ ile Avrupa’da pedal çevireceklerini kaydetti.

Özdemir, Avrupa bisiklet turuna ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu ve Malatya Doğa Sporları Derneği ile birlikte Avrupa bisiklet turu için kolları sıvadık. Amaç Üniversitemizi bisiklet ile Türkiye ve Balkan ülkelerinde temsil eden bisiklet topluluğumuzun demir atlı üyelerinin sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında 13 Avrupa ülkesini sadece bisiklet ile arşınlayarak bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu vurgulamaktır. Bu bağlamda topluluk üyelerimiz bisiklet kültürünün daha çok yaygın olduğu Avrupa ülkelerinde şehirlerdeki bisikletli yaşamı gözlemleyip ülkemiz ve üniversitemizde bisiklet kültürünü ve bisikletli yaşamı daha çok geliştirmek için neler yapılacağı hususunda doküman ve veriler hazırlayacağız. Proje sonunda başta üniversitemiz olmak üzere çevre okullarda ve sivil toplum kuruluşlarında bu dokümanlar ışığında sunum ve söyleşiler düzenleyecektir. Ayrıca dünya bisiklet başkenti olarak gösterilen Hollanda’nın Amsterdam kentinde kısa bir film çekilecek ve proje boyunca kaydedilecek görseller ile montajı yapılarak “Bisikletli Yaşam” adında bir belgesel hazırlanacaktır. Bu belgeselin soysal medyada ve ulusal basında yayınlanması sağlanarak topluluğumuzun gerçekleştirdiği bu projenin ülkemizde ses getirmesi ve genç sporculara örnek olması amaçlanmaktadır. İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu olarak bu projede yer alacak sporcularımız formalarında taşıyacakları; Türk Bayrağı ile ülkemizi, üniversite logomuz ile İnönü Üniversitesini ve Kayısı logosuyla Malatya ilimizi tüm Avrupa’da temsil edecek ve tanıtacaktır. Ülkemizde de bisiklete ve sosyal kültürel faaliyetlere verilen önem Avrupa topraklarında vurgulanacaktır. Tur Programı: 19 Ağustos, İstanbul’dan uçakla turun başlangıç noktası olan İspanya’ya seyahat edilecektir. 20-21 Ağustos, tura başlamak için gerekli tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra pedallarımız dönmeye başlayacaktır. Turun Gidişatı; Yol durumu, sınır geçişleri, oluşabilecek teknik sorunlar, sporcularımızın performansı ve sağlık durumları göz önüne alınarak belirlenecektir.

Turun Hollanda’nın Amsterdam kentinde bitirilmesi ve uçakla Türkiye’ye dönüş yapılması planlanmaktadır. Tur süresi değişiklik göstermekle birlikte 45 gün olarak planlanmıştır. Tur Rotası;

İspanya-Fransa-İtalya-Slovenya-İsviçre-Avusturya-Macaristan-Slovakya-Polonya-Çek Cumhuriyeti-Almanya-Fransa-Belçika-Hollanda.”

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız