SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa'da Bir Numara

A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1992 yılında temelini attığı ve bölgenin en iyi sağlık merkezi olmasını istediği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Avrupa'nın en fazla organ nakli yapılan merkezi unvanına sahip oldu. Merkezde bu yıl şu ana kadar yapılan karaciğer nakli sayısı 131 olarak belirtildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakil Ekibi Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Konya'da beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 80 yaşındaki Ahmet Bülbül'den alınan karaciğerin nakil edildiği 24 yaşındaki Mehmet Kaya'nın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Yılmaz, "Türkiye'de başka bir merkez, o hastanın karaciğerini kullanmayı kabul etmediği için bize teklif ettiler. Biz tabi, hiç bir şey düşünmeden bunu kabul ettik. Çünkü bizim, 24 yaşındaki hastamız burada yatıyordu.
Adıyaman'dan gelmişti ve hastanın hiç kimsesi yoktu. Başında 60 yaşındaki yaşlı bir annesi vardı. Karaciğer verecek kimsesi yoktu. Biz bu hastamız için bu karaciğeri kabul ettik. Mehmet Yılmaz başkanlığındaki ekibimizi Konya'ya gönderdik. Ekip tarafından getirilen karaciğeri, hastamıza naklettik. Hastamızın durumu oldukça iyi" dedi.

Karaciğerin alındığı verici ile karaciğerin nakil edildiği alıcı arasındaki yaş farkının olup olamayacağı ile ilgili soruya ise Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Hiç önemli değil. Biz burada 93 yaşındaki hastanın karaciğerini 21 yaşındaki genç bir bayana takmıştık. Şuanda genç bayan çok sağlıklı ve bir yılı aşkın süredir Muş'ta yaşıyor" cevabını verdi.

AVRUPA'NIN EN İYİSİ OLDU
Malatya'daki karaciğer nakil sayısının bu yıl 150'yi bulacağını aktaran Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Biz çalışmaya devam ediyoruz. Karaciğer nakilleri son surat yapılıyor. Bu yılın sonunda sanırım 150 rakamına ulaşacağız. Bu Malatyamız ve ülkemiz için önemli bir yer, önemli bir sayı olarak düşünüyorum. Daha da iyisini yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin karaciğer nakil sayısı ile şu anda Avrupa'nın en iyi merkezi olduğunu ifade Prof Dr. Sezai Yılmaz, "Bu yıl şu ana kadar yaptığımız karaciğer nakli sayımız 131. Böyle bir rakam Türkiye'de de yok ve Avrupa'da da yok" şeklinde bilgi verdi.

Konya'daki 80 yaşındaki şahıstan alınan karaciğerin nakil edildiği 24 yaşındaki Mehmet Kaya ise, kendisini sağlığına kavuşturanlar için dua ederek herkese teşekkür etti. Kaya, biran önce annesini görmek istediğini belirtti. Görevliler ise annesinin gelmesi durumunda yanına getireceklerini söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız