SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa'da Komşu Dostluğu

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa’ya bir dizi temas ve incelemeler için gelen, aslen Malatyalı olan Sivas Valisi Ali Kolat, Fransa’dan sonra Almanya’ya gelerek Avrupa Sivaslılar Birliği, Köln Malatyalılar Derneği ve Avrupa Elazığlılar Derneği Yöneticileri ile biraraya geldi. Almanya’nın Köln kentini eşi İlksen Kolat ile birlikte gezen Vali Kolat onuruna Köln Malatyalılar Derneği Yöneticileri bir akşam yemeği verdi.

Elazığ ve Malatya’da başlayıp Türkiye’ye oradan da Avrupa’ya taşınan “Malatya-Elazığ Dostluğu” projesi çerçevesinde bir araya gelinen akşam yemeğinde Elazığ ve Malatya’nın sosyal ve kültürel yönü ela alınarak her iki İle mal olmuş hikay ve fıkralar anlatıldı. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen akşam yemeğinde “Malatya-Elazığ Dostluğunun” anlamlı ve faydalı olacağı konuşuldu.

Vali Kolat’ın ziyarettinden son derece mutlu olduklarını belirten Köln Malatyalılar ve Avrupa Elazığlılar Derneği Yöneticileri Kolat'ın bu ziyaretinin çok anlamlı olduklarını ifade etti.

Başkanı Hidayet Yiğit, Vali Kolat ve Eşi İlksen Kolat onuruna verilen akşam yemeğinde birbirine komşu olan üç ilin; Sivas-Malatya ve Elazığlıların bir araya geldiğini sözlerine ekledi.

Programa Avrupa Sivaslılar Birliği Genel Başkanı Rüştü Elmas, Köln Malatyayılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit, ikinci Başkan Gökçen Kaplan, Avrupa Elazığlılar Derneği Genel Sekreteri Cihan Ural ve basın mensupları katıldı.

Akşam yemeğinde Avrupa temas ve incelemeleri hakkında açıklama yapan Vali Kolat, Fransa’da yapılan Sivaslılar gecesi için geldiklerini belirtti. Fransa’dan sonra Belçika ve Almanya’da incelemelerde bulunduğunu vurgulayan Vali Kolat “Almanya’da Avrupa Sivaslılar Birliği ve Köln Malatyalılar Derneği Yöneticiler ile birlikte olmaktan sonderece mutlu oldum. Avrupa’daki hemşehri derneklerinin yaptıkları ile buradaki insanımızı bir dayanışma içinde görmek son derece önemli. Çalışmalarını tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. “ dedi.

Avrupa’ya gelen misafirleri her zaman kendi hemşehrileri ile biraraya getirdiklerini ifade eden Sivaslılar Birliği Genel Başkanı Rüştü Elmas, Almanya’daki vatandaşlarımız bu tür ziyaret ve birliktelikten çok mutlu olduklarını belirtti.

Akşam yemeğinden sonra Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit, gelen misafirlere Malatya Kayısısı ikram etti. Yiğit, Vali Kolat ve eşi İlksen Kolat'ın ziyaretinden çok mutlu olduklarını belirterek Vali Kolat’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

Türkiye’de üst düzey yöneticilerimizin Avrupa’ya geldiklerinde hemşehrilerini unutmaması , birlik, beraberlik ve güzel dostluklara vesile olan bu tür birliktelerin çok anlamlı olduğunu vurgulayan AED Genel Sekreteri Cihan Ural “Sivas Valimiz Sayın Ali Kolat ve Eşi İlksen Kolat bu ziyaretle bizleri son derece bahtiyar etmiştir. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyor ve bu dostluğun devam ettirilmesi açısından önümüzdeki günlerde ortak yapılacak sosyal ve kültürel etkinliklere Malatya ve Elazığ’daki yöneticilerimizi de devet ederek hayırlı bir çalışmaya imza atmak isityoruz.” dedi.

Yemek programı çekilen hatıra fotografları ile sona erdi.

HABER-FOTO: Cihan URAL- KÖLN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız