SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa'da Malatyalı İftarı

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan Avrupa Malatyalılar Derneği tarafından verilen geleneksel iftar yemekleri bu Ramazan ayında da devam etti.

Derneğin Mannheim’daki lokalinde gerçekleşen iftara, DİTİB Yavuz Selim Camii Derneği Başkanı Bilal Dönmez, cami din görevlisi Cemil Alıcı, Malatyalılar Derneği’nin çeşitli illerdeki başkan ve temsilcileri, Mannheim ve Hochsteat Türkspor yöneticileri, işadamları, bazı derneklerin başkan ve temsilcileri ile çok sayıda Malatyalı üye katıldı.

Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen iftarda konuşan Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftara bu yıl da katıldığınız için teşekkür ederim. Dernek olarak amacımız iftar vesilesiyle Mannheim’daki Türkler olarak bir araya gelmek ve birlikte Ramazan ruhunu yaşamak. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza ve iftarımıza katılan konuklarımıza teşekkür ederim“ dedi.

Dernek Başkanı Murat Alabaş ayrıca kadir gecesi ve Ramazan bayramı mesajı da vererek, “Mübarek Kadir gecesinin ve Ramazan bayramının şimdiden tüm hemşehrilerimiz ve Türklere hayırlara vesile olmasını diliyorum. Herkesin bayramı kutlu olsun“ diye konuştu.

Yavuz Selim Camii din görevlisi Cemil Alıcı’nın okuduğu ezanla oruçların bozulmasının ardında geç saatlere kadar sohbetler edildi, çaylar içildi, tatlılar yenildi. Gece yine Camil Alıcı’nın duasıyla sona erdi.

Dernek başkanı Murat Alabaş, bu Ramazan ayında dernekte her gün iftar düzenlendiğini, Malatyalı olmayan vatandaşlarımızın da bu iftarlara katıldıklarını bildirdi.

Alabaş, ayrıca 27 Eylül'de Mannheim'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olduğunu, kendilerinin çeşitli organizasyonlarına katılan ve Sosyaldemokrat parti olan SPD'nin adayı ve mevcut belediye başkanı Dr. Peter Kurz'a destek verdiklerini de bildirdi.

Kurz'un da bu yılki iftar programlarından birine katıldığı, orada hemşehrilerimizle sohbet ettiği belirtildi.

HABER- FOTO: Mustafa BORAK- Hürriyet, Mannheim

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız