SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Avrupa'da Yok, Bu Şehirde Var''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde Yanık Merkezi açıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde Yanık Merkezi'nin açılış törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Malatya Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile birlikte üniversitenin öğretim üyeleri katıldılar.

Bakan Akdağ, Yanık Merkezi'nin hayırlı olması temennisinde bulunarak, bu gibi hizmetlerin büyük şehirlerde verilmesine karşın bölgede de bulunmasının önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Açılışla ilgili olarak İnönü Üniversitesi Basın Bürosu'ndan da şu bülten yayınlandı:

"Türkiye’nin ve bölgemizin en önemli sağlık merkezlerinden birisi olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde oluşturulan Yanık Ünitesi hizmete açıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Yanık Tedavi Ünitesinin açılış törenine Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, Malatya Milletvekilleri, Vali Doç Dr. Ulvi Saran, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik başta olmak üzere bir çok idari ve mülki amir katıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Yanık Tedavi Ünitesinin açılış töreni için üniversitemize gelen Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve beraberindeki heyet açılış töreni öncesi üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından rektörlük binasında ağırlandı.

İnönü Üniversitesi’ndeki gelişmelerle ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik daha sonra Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki çalışmalarla ilgili brifing sunmak üzere sözü Başhekim Yardımcısı Yard. Doç Dr. Mehmet Aslan'a verdi.

Sunulan brifingin ardından Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve beraberindeki heyet Yanık Tedavi Ünitesi’nin açılışını yapmak üzere Turgut Özal Tıp Merkezi’ne geçti.

Yanık Tedavi Ünitesi açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ şunları söyledi:

“Turgut Özal Tıp Merkezinde insanın göğsünü kabartan hizmetler yapılıyor. Bölgenin sağlık ihtiyacını karşılayan bu merkezde organ naklinden tutunda açılışını yaptığımız Yanık Tedavi Ünitesi gibi üçüncül hizmetlerin verilmesi çok önemsenmesi gereken önemli bir konudur. İnanın bırakın ülkemizi Avrupa’nın bile en gelişmiş şehirlerinde dahi verilemeyen sağlık hizmeti bu şehirde veriliyor. Belki tamamlanması gereken ufak tefek bazı alanlar vardır. Bunlarında tamamlanabilmesi için gerekli tüm desteğin tarafımızca verileceğini ifade etmek istiyorum. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik olmak üzere bütün çalışanlarını tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın konuşmasından sonra açılış kurdelesi kesilerek hizmete sunulan Turgut Özal Tıp Merkezi Yanık Tedavi Ünitesi gezildi.

Yanık Tedavi Ünitesi açılış töreni sona erdikten sonra Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve beraberindeki heyet Turgut Özal Müzesi’ni gezdi. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ Turgut Özal Müzesi’nin, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin içerisinde kurulmasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Turgut Özal Müzesi ziyareti sonrası Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ üniversitemizden ayrıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız