SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa'daki Malatyalılarla..

A- A+ PAYLAŞ

Berlin’de 24 Aralık gecesi yapılan “Malatyalılar Gecesi”ne katılmak üzere Almanya’ya giden Vali Ulvi Saran ile Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu’nun, yurt dışındaki temaslarını sürdürdükleri bildirildi.

Kısa adı MAKYAD olan Berlin Malatyalılar Kültür Derneği tarafından organize edilen geceye katılan Vali ve belediye başkan yardımcısı için, bir gün sonra da Berlin Türk Alman İşadamları Derneği’nin onursal başkanı Kemal Değirmenci ve TC Berlin Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri Malatyalı Ahmet Nazif Garipağaoğlu tarafından bir “hoş geldiniz” kokteyli verildi.

Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş ve diğer derneklerin yöneticilerinin de katıldıkları etkinlikte, Malatya ve Türkiye’nin ekonomik konuları görüşüldü.

Vali Saran, Malatya’nın yatırımlar için teşvik bölgesi olduğunu, başta hayvancılık olmak üzere yatırımlar için tüm Alman ve Türk işadamlarını beklediklerini bildirdi.

Bu kokteylden sonra da, 400 km. mesafedeki Hamburg Malatyalılar Derneği’nde de Vali ve başkan yardımcısı ile gurbetçi Malatyalılar biraraya geldiler. Buradaki görüşmelerin ardından geceyi Hamburg’da geçiren Saran ve Mumcu, ertesi gün de Köln Kenti’ne geçip buradaki Malatyalılarla görüştüler. Heyettekiler, aynı gün Frankfurt’a gittiler ve bir kez daha Malatyalılarla buluştular. Ertesi gün de Mannheim ve Heidelberg’e ziyaretler gerçekleştirildi.

Vali, başkan yardımcısı ile eşlik eden Avrupa’daki Malatyalı dernek ve vakıflarının yöneticileri, Salı akşamı da Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Alabaş’ın önderliğinde Ober-Ramstadt kentinde Fethiyeliler Derneği binasında, Arguvanlılar Derneği, Hekimhanlılar Derneği, Hekimhan Kozdere, İğdir ve Sarıkız Köyü dernekleri ile Avrupa Malatyasporlular Derneği yöneticileriyle buluştular.

Yoğun bir katılımın olduğu yemekli toplantıda, Malatya ile ilgili konular görüşüldü, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali ve Başkan Yardımcısının, kendisine eşlik eden Malatyalılarla birlikte, 29 Aralık günü de Fransa’nın Strasbourg Kenti’ne Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ettikleri bildirildi.

Perşembe günü Mannheim Derneği’nde onurlarına yemek verilecek olan Vali Saran ile Başkan Yardımcısı Mumcu’nun, Cuma günü Malatya’ya hareket edecekleri öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız