SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa'dan Sonra ABD'de

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:34:13
Avrupa'dan Sonra ABD'de
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa'daki 3 ülkede sayıları 17 olan Malatyalı dernekleri Avrupa Malatyalılar Federasyonu adı altında faaliyetlerini sürdürürken, ABD'nin New York kentindeki Malatyalılar Derneği'nin de önümüzdeki haftalarda kurularak faaliyete geçeceği bildirildi.

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan Avrupa Malatyalılar Federasyonu'nun Başkanı Murat Alabaş, gurbetçi olan Malatyalıların yurtdışındaki dernekleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi ve şöyle dedi:

"1998 yılında başlattığımız çalışmaların ardından 1999 yılında Türkiye sınırları dışındaki ilk Malatyalılar Derneği'ni Almanya'nın Mannheim kentinde 16 kurucu üyenin katkısıyla kurulduk. Daha sonra, Avrupa'daki Malatya eksenli derneklerin sayısı, köy dernekleri dahil toplam 17'yi buldu. Bunlardan 15'i Almanya'da, biri Avusturya'da biri de Hollanda'da. Nasip olursa, bir başka kıtada, Amerika'da da bir Malatyalılar Derneği oluşturuluyor. New York Malatyalılar Derneği'nin kuruluş hazırlıkları devam ediyor. Bu derneğimizin 19 Mayıs'ta faaliyetlerine başlaması planlanıyor.

Biz Avrupa'daki Malatyalılar dernekleri olarak, 2007 yılında biraraya gelip federasyon çatısı altında birleştik. Avrupa yasalarına göre 44 üyeyle kurduğumuz federasyonumuzun merkezi Mannheim'de. Kısaca AMDF olarak bilinen federasyonumuzun Türkiye temsilcisi, değerli büyüğümüz İstanbul Üniversitesi eski rektörümüz ve Malatya Eğitim Vakfı başkanımız Prof.Dr. Mesut Parlak hocamız. İstanbul temsilcimiz Zeynep Kamil Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Topaloğlu. Ankara temsilcimiz, yurt dışında da ataşe olarak görev yapmış olan hemşehrimiz Ahmet Nazif Garipağaoğlu. Malatya temsilciliğimizi Mehmet Fendoğlu yapıyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız