SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avrupa'ya Bir Şok Daha!

A- A+ PAYLAŞ
 
Standard and Poor's İtalya'nın kredi notunu düşürdü...
 
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), İtalya'nın ''A+'' olan uzun vadeli kredi notunu bir basamak düşürerek ''A''ya çekti, not görünümünü ise ''negatif'' olarak belirledi. 
 
S&P’nin bu adımı, euronun dolar karşısında değer kaybetmesine de neden oldu.
 
Kuruluştan yapılan açıklamada, karara, zayıflayan ekonomik büyüme görünümünü ve hükümetin gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 120'sine ulaşan kamu borcunu azaltamayacağına yönelik endişeleri gerekçe göstererek, ülkenin zayıf ekonomik büyüme görünümünün İtalya'nın mali konsolidasyon programının etkinliğini sınırlayabileceği uyarısında bulundu.
 
S&P, Euro Bölgesi'nin en yüksek ikinci kamu borcuna sahip ülkesi İtalya'nın bu borcunun önümüzdeki dönemde daha da yükseleceği ve beklentilerin üzerine çıkabileceği endişelerinin de kararda etkili olduğu vurgulandı.
 
Kuruluş, not görünümünün ''negatif'' olarak belirlenmesinin ise ülkede süregelen politik farklılıkların İtalya'nın borç krizine etkin şekilde yanıt verme kabiliyetini sınırlama olasılığını yansıttığına dikkat çekti.
 
İtalya ekonomisinin 2012 yılında yüzde 0,6 oranında daralacağı öngörüsünde bulunan S&P, ülke ekonomisinin 2013 ve 2014'te ılımlı bir toparlanma kaydetmesinin beklendiğini ifade etti.
 
S&P, Euro Bölgesindeki borç krizine maruz kalan ülkeler arasında bulunan İtalya'nın kredi notunu düşüren ilk kredi derecelendirme kuruluşu oldu. İtalya'nın uzun vadeli kredi notu Ekim 2006'dan bu yana ''A+'' seviyesinde bulunuyordu.
 
Öte yandan bir diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de geçen hafta İtalya'nın kredi notuna ilişkin değerlendirmesini bu ay sonunda tamamlayacağını açıklamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız