SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukat Apaydın Öldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:24:10
Avukat Apaydın Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in avukatı Burhan Apaydın, sabaha karşı hayatını kaybetti. Beyhan Apaydın, eşinin son ana kadar Adnan Menderes ve arkadaşları hakkındaki idam kararlarının kaldırılması için çalıştığını ve dün bunun için bir dilekçe yazdığını söyledi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’i de savunan ünlü avukat Burhan Apaydın, Kadıköy’de bulunan evinde sabaha karşı hayatını kaybetti. Eşinin son günlerini anlatan Beyhan Apaydın, Adnan Menderes’in idam kararının iptalini görmenin ünlü avukatın en büyük dileği olduğunu söyledi.

Eşinin son günlerde sağlıklı göründüğünü söyleyen Beyhan Apaydın, “Dün yazılarını yazdı. Neşeliydi, yemeklerini yedi. Akşama doğru, ‘Dışarı çıkalım’ dedi. Ben de çok geç olduğunu söyledim. Hatta bugün için program yaptık. Son ana kadar dilekçelerle uğraştı. Hafızasından en ufak bir kayıp yoktu. 23.30 gibi yattı. Gece 02.30 gibi su istedi. Tekrar yattı. 15 dakika sonra bir ses duydum. Telaşlandım, hemen ışığı yaktım. Baygın yatıyor gibi geldi. Ölüm aklıma gelmedi. Ambulans çağırdım. Ambulans geldi, 'Başınız sağ olsun dediler” şeklinde konuştu.

Eşinin Adnan Menderes’in idam kararının iptal edilmesini görmeyi çok istediğini ve bunun için mücadele ettiğini söyleyen Beyhan Apyadın, “Hatta dün Meclis'e tekrar bir dilekçe yazdı. Onu bugün için mutlaka Cemil Çiçek’e gönderecekti. Üçüncü dilekçesiydi. Hep istediği buydu. ‘Adnan Menderes cinayete kurban gitmiştir, masumdur. Kararların mutlaka yok sayılması gerek’ derdi. Buydu onun mücadelesi. Onun vasiyetiydi bu. Elimden ne gelirse yapacağım. Dünkü tarihli dilekçesi var. Tabii ki takipçisi olacağım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız