SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukat Belediyeye Saydırdı!

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından mühürlenen açık hava reklam mecrası totemleri işleten ATG Şirketi, Malatyahaber.com’un konuya ilişkin gelişmeleri aktardığı  ‘Totemlere Mühür’ başlıklı haber üzerine avukatı aracılığıyla yazılı bir açıklama yaparak, Malatya Belediyesi yönetimini ağır ifadelerle suçladı. 
 
ATG Reklamcılık sahibi Ahmet Gümüş’ün avukatı Taner Şenel tarafından yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi’nin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği vurgulanarak belediye yönetiminin kamu gücünü kullanarak müvekkiline zulüm yaptığını, saldırganca tutum sergilediğini, müvekkilini yıldırarak ve sözleşmeyi sona erdirerek yeni bir gelir ve rant kapısı aralamayı amaçladığını ileri sürdü. 
 
Malatya Belediyesi’nin müvekkiline karşı ‘inat, kin, nefret ve kötülük yapma duygularını bastıramayarak’ hukuksuz işlemler yaptığını, bunun sonucunda sözleşmenin tek taraflı fesh edildiğini belirten ATG Reklamcılık avukatı, ‘Her defasında yeni bir deha bu işi çözeceğini söyleyerek Belediye adına işlemler yapsa da sözleşmeyi feshedilebilecek kadar akıllıca, kesin ve net bir çözüm üreten bir dehaya Malatya’nın tarihinde sınırlı olarak görev verilmiştir’ şeklinde alaycı ifadeler de kullandı. 
 
Totem olarak da adlandırılan megalightların yıllık kira bedelinin 1000 TL olmakla birlikte yap-işlet-devret modelinde kira bedelinin tek başına esas alınmayacağı belirtilen açıklamada her bir megalightın 100 bin TL değerinde olduğu da iddia edilerek ‘Malatya Belediyesi görevlilerinin yeni bir ihale açma hevesinin bu aşamada mümkün değildir. Malatya Belediyesi'nin zulmüne direnmeye devam edeceğiz’ denildi.
 
Mühürlenen megalightları işleten ATG Reklamcılık sahibi Ahmet Gümüş’ün avukatı tarafından Malatya Belediyesi’ni ağır töhmet altında bırakan açıklaması şöyle: 
 
1- Haberde; yıllık kira bedeli 1.000,00TL olarak belirtilmiş ise de esasen yap-işlet-devret modelinde kira bedeli tek başına esas alınmaz. Zira yapılan imalatlar sözleşme sonunda ihaleye veren Malatya Belediyesi’ne kalacak olup bu nedenle imalatların bedeli ile birlikte yıllık kira bedeli belirlenmelidir. İmalatların yaklaşık bedeli 1.500.000,00TL olup 10.000,00TL (kira artışları da dikkate alınmamıştır.)kira bedeliyle birlikte 15 adet megalightın yıllık bedeli müvekkilime 151.000,00TL’dir. Aynı bedel Malatya Belediyesi için de kazançtır. Malatya Belediyesi kamuoyunu yanlış bilgilendirip bilgi kirliliği oluşturarak yıllık 1.000,00TL kira bedelinden bahsetmesi ise art niyettir.
 
2-Malatya Belediyesi sözleşmemizi iptal etmedi, edemez ve hatta etme yetkisi de yoktur. Malatya Belediyesi feshettiğini söylese de Belediye’nin bu fesih kararını herhangi bir uygulama kabiliyeti yoktur. Sözleşmenin feshine ilişkin Malatya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2011/320E sayılı dosyasında muarazanın giderilmesi ve müdahalenin men’i davası açılmıştır.
 
3-Malatya Belediyesi’nin megalightları mühürleme yetkisi de yoktur, haksız mühürlemeye ilişkin Malatya İdare Mahkemesi’nin 2011/4393E sayılı dosyasında iptal davası açılmış ve ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı’na ilerleyen günlerde suç duyurusunda bulunulacaktır.
 
4-İhaleden sonra başlayan ve devamlı olarak müvekkilime karşı Belediye görevlilerince Belediye’nin kamu kurumu niteliğinden kaynaklanan güçleri kötüye de kullanılarak işlemler yapılmaktadır. Bu işlemlerin asıl nedeni özel hukuk hükümlerine tabi bir sözleşmeye uyulmaktansa kamu güçlerini kullanarak müvekkilime zarar vermek, müvekkilimi yıldırmak ve sözleşmeyi sona erdirerek yeni bir gelir ve rant kapısı aralamaktır. 
 
5-Son işlemlere kadar yaptıkları tüm usulsüz, haksız, mesnetsiz ve hukuka aykırı işlemleri Yargı tarafından iptal edilmiş olan Belediye; niyetinden vazgeçmemiş ve işlemlerine daha da saldırganlaşarak devam etmiştir. 
 
6-Belediye yetkilileri, Sayın Başkan Ahmet Çakır’ın özellikle yurt dışında olmasını da fırsat bilerek müvekkil Ahmet Gümüş ile yapılan sözleşmeyi tek taraflı feshetmiştir. Her ne kadar dayanak olarak Belediye Encümen Kararı gösterilse de asıl dayanak yukarıda belirtildiği gibi Belediye görevlilerinin art niyetidir. Her defasında yeni bir deha bu işi çözeceğini söyleyerek Belediye adına işlemler yapsa da sözleşmeyi feshedilebilecek kadar akıllıca, kesin ve net bir çözüm üreten bir dehaya Malatya’nın tarihinde sınırlı olarak görev verilmiştir. Bu deha; sözleşmenin feshini kesin ve yürütülebilir bir işlem gibi düşünüp megalightları mühürleme cesareti göstermiştir. Bu cesur ve akıllıca davranışından dolayı kutlasak da Malatya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2011/320E sayılı dosyasında FESİH İŞLEMİNİN KESİN VE YÜRÜTÜLEBİLİR BİR KARAR OLMADIĞI, MÜHÜRLEMENİN HAKSIZ VE MESNETSİZ OLMAMASI nedenleriyle BELEDİYE’NİN MÜDAHALESİNİN TEDBİREN ÖNLENMESİNE KARAR VERİLMİŞTİR.
 
7-İhtiyat-i Tedbir kararı dikkate alındığında mühürlenen megalightlar için Malatya Belediyesi görevlilerinin yeni bir ihale açma hevesi ise bu aşamada mümkün değildir.
 
8-Saat kulesi önündeki megalight meselesi ise trajikomik olup Malatya Belediyesi’nin abesle iştigalidir. Zira Yargı bu durumu açıkça tespit etmiş ve hukuka aykırı gördüğü işlemi Malatya İdare Mahkemesi’nin 2010/1007E – 2011/534K sayılı ilamıyla iptal etmiştir.
 
9-Malatya Belediyesi ise yaptığı işlemin hukuksuzluğunu anlamaktansa hukuki olarak başka ne yapabileceğini tartışmış ve yeni işlemler yapmıştır. Malatya Belediyesi tüm hukuksuzluğuna rağmen inat, kin, nefret ve kötülük yapma duygularını bastıramamış her defasında Yargı’dan aldığı DUR ihlallerini hazmedememiş ve KAMU GÜCÜNÜ KULLANARAK ZULMÜNE DEVAM ETMİŞTİR. Malatya Belediyesi’nin ZULMÜNE DİRENMEYE VE HUKUKSAL TÜM HAKLARIMIZI KULLANMAYA DEVAM ETTİK, EDİYORUZ VE EDECEĞİZ. 
 
10-Malatya Belediyesi bu hukuk tanımaz tavrını Parkmetreye göstermemiş ve Parkmetre ihalecisinin hukuksuzluğuyla karşı karşıya kalmıştır. Müvekkilim ise her türlü hukuka uymuş ve Malatya Belediyesi’nin hukuksuzluğuyla karşı karşıya kalmıştır. Malatya Belediyesi’nin anlayış farkının takdirini sayın kamuoyuna bırakıyoruz.
 
11-Müvekkil Ahmet Gümüş’ün devletine zarar verme gibi herhangi bir düşüncesi yoktur, olamaz da. Müvekkil 2005 yılında kimsenin aklından dahi geçmeyen megalight işini üstlenmiş ve memleketine yatırım yapmıştır. Açık hava reklamları müvekkilin yatırımı sayesinde daha da değerlenmiş ve bilinir olmuştur. Bu değeri sağlayan müvekkilimin yaptığı yatırım da dikkate alındığında herhangi bir hak yemesi söz konusu olmadığı anlaşılacaktır. Müvekkil sözleşme şartlarına riayet etmiş ve etmeğe de devam edecektir.  
 
12-Sayın Başkanımız Ahmet Çakır’ın iyi niyetinden şüphe etmediğimizi ve diğer görevlilerce bu işin yapıldığını ve Sayın Başkan’ın bu hukuksuzluğa dur diyeceği ümidini taşıyoruz. 
 
13-Tarafımızın herhangi bir gizlisi olmayıp her türlü bilgi ve belge istenildiğinde ilgili makam ve kişilere iletilecektir. Malatya Belediyesi’nin hukuksuz işlemleri ve Yargı’nın kararlarını ve diğer gelişmeleri kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız