SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Avukat Değil, Belediye Başkanısınız!''

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, düzenlediği basın toplantısında, Belediye Meclisi'nin son toplantısında alınan 49 yıllığına otobüs hattı kiralanması kararının yanı sıra, bazı yatırımlarla ilgili eleştirilerde bulundu ve Belediye Başkanı Cemal Akın'a, "Avukatlık psikolojisinden kurtulun artık. Her yanlışı savunmak zorunda değilsiniz." çağrısında bulundu.

Ekici, toplantıda şunları söyledi:

"AKP iktidarıyla birlikte başlayan ülkenin geleceğine ciddi tehditler oluşturacak yapılandırmalar, yasalar ve özelleştirme politikaları malesef Malatya Belediyesi’ni de etkilemiştir. 2006 yılı ilk Meclis toplantısında almış oldukları kararı. Otobüs hatlarının 49 yıllığına kiraya verilmesi. Bu kararla kendi dönemleriyle yetinmeyip yarım asırlık Malatya menfaatlerini ipotek altına almaktadırlar.Malatya’nın 6 ay sonrasını görmekten uzak bir kadronun,Malatya’nın 49 yılına mal olacak ipoteğe nasıl karar vereceklerdir. Bunlar Malatya’nın geleceği için çok ciddi kararlardır. Bu kararları alırken ben yaptım oldu mantığıyla hareket edilmemelidir.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Belediye Başkanını uyarıyor, Malatya’nın geleceği ve menfaatleri açısından kararı bir kez daha gözden geçirerek, bu geleceğe konulacak ipotekten vazgeçmelidir.Vatandaştan oy isterken iktidara oy verirseniz Malatya’ya hizmet gelir, aksini yaparsanız Malatya hizmet alamaz diye seçildiniz. Şimdi kalkmış siz olmasaydınız bugün hizmet veriyor olacak Belediye binasının tamamlanması için Malatya’yı 49 seneliğine ipotek ederek hizmet edeceğinizi söylüyorsunuz. Böyle hizmet yapılmaz Sayın Başkan, Malatya hizmet edecekseniz. Önce Malatyalının ve
Malatya’nın menfaatlerini gözeterek hareket edeceksiniz

Malatya’nın sağlığını koruyacaksınız.Tarihinde yaşamadığı yolların gelişigüzel kazılması ile trafik rezaletini yaşatmayacaksınız. Yıllardır gururla ifade edilen Malatyalılık onurunu,
itibarını zedelemeyeceksiniz. Malatyalıların dışarıda Malatya başını öne eğdirmeyeceksiniz. Malatyalıya verdiğiniz sözleri politika olsun diye değil yerine getirmek için söyleyeceksiniz. Malatyalı unutmadı sizi gayet iyi izliyor.

Bir alt geçit projesi getirdiniz ve 3 ayda bitirileceğini taahhüt ettiniz, faydasını zararını kamuoyuyla yeterince tartışmadan. Şimdi anlaşılıyor ki.Sizde başladığınız projeyi yeterince bilmiyormuşsunuz. Çünkü 6 aya yaklaştı hala inşaat devam ediyor ve şimdi görülüyor ki yapılsa dahi dönüşlerde belediye otobüsleri dönüş yapamayacak. Yani eskiyi yine Malatyalı arar hale gelecek. Genişletmeye çalıştığınız yeni kamulaştırmalara bakılırsa siz gidene kadar da bu inşaat devam edecek ve bir diğer iddia bizleri hayrete düşürmektedir. Eğer doğruysa muteahit firmanın daha önce böyle bir projeye imza atmadığı, ilk defa böyle alt geçit işi yaptığından dolayı bu süre uzamıştır ve iki katına çıkmıştır.

Sayın Belediye Başkanına şunu söylüyoruz. Malatya bunları hak etmiyor. Gelin Malatya’ ya hizmete herkesi katarak bilgisi, tecrübesi, birikimi olanlarla istişare ederek yürütün. Yoksa siyasi kadrolaşmayla, siyasi söylemlerle gelinen durum ortadadır. Biz diyoruz ki eğer hizmet binası iki defa ihalesi yapılarak müteahite verilen bir inşaat, kaynak temin edilmeden ihale edilmişse buna kaynağı otobüs hatlarını 20 yıl denip yarım asra varan bir kiralama adı altında bugün yaşayanların torunlarını da bu ipotekle mağdur bırakmayalım. Gelin Esenlik Marketlerini halka açın Belediyeyi asli görevine döndürmüş olursunuz hem de Malatya’ya hizmet edersiniz. Esenlik Şirketlerini özelleştirin.

Avukatlık psikolojisinden kurtulun artık. Her yanlışı savunmak durumunda değilsiniz. Siz artık Malatya’nın menfaatlerini gözeterek proje üretin hafif raylı sistemi nüfusa bağlayarak” gayret gösterip bir milyona çıkalım” yoksa raylı sisteme geçemeyiz gibi gülünç tespitlerde bulunmayın lütfen.O zaman biz, bir yüz sene daha gayret göstermemiz gerekiyor sizin anlayışınızla."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız