SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukat Katipleri Dernek Kurdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:33:45
Avukat Katipleri Dernek Kurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Avukat katipleri dernek çatısı altında bir araya toplandı. 

Avukat Katipleri Sekreterleri ve Büro Elemanları Derneği’nin Basın Sözcüsü İlker Köseer, derneğin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde derneğin açılışı nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

İlker Köseer, yaptığı konuşmada, Türkiye’de 500 bin civarında kişinin avukatların yanında avukat katibi, diğer adıyla takip elemanı olarak çalıştığını belirterek, “Çoğu insan onlardan habersiz, zaten onlar da belirlenmiş bir statüleri olmadığından kendilerini hayalet çalışanlar olarak tanımlıyorlar. Takip elemanları, adliye sarayları arasında mekik dokuyup icra dosyalarına gelen tebligatları kontrol ediyor ya da avukatlık bürolarında dava dosyalarını hazırlamaya kadar birçok işi yapıyor. Derneğimizi kurduktan sonra da kendi adımızı duyurup önce bir statü kazanmak, sonrasında da çalışma şartlarında ve ücretlerinde iyileşme sağlamak istiyoruz. Malatya’daki takip elemanlarının bir eğitimden geçtikten sonra sertifika alıp mesleğe başlamasının şart koşulmasını istiyoruz. Çünkü bu şekilde ucuz iş gücü olarak görülmekten nispeten kurtulabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Köseer, “Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda yurt içinde ve yurt dışında vakıf kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak, gerekli izin alınarak derneklerin kurabileceği tesisleri kurmak. Uluslararası faaliyette bulunmak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak veya yardımlaşmak. Dernek üyelerinin yiyecek, giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sandık kurmak. Gerekli görülen yerlerde temsilcilikler açmak. Derneğin amacıyla ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için platformlar oluşturmak. Mahkeme kalemlerinde ve icra dairelerinde baronun ve avukatın verdiği yetki çerçevesinde çalışma koordinesini sağlamak” ifadelerini kullandı.

Köseer, derneğin Halfettin Mahallesi Avukat Sokak Miraç İş Merkezi Kat 3’te faaliyet gösterdiğini belirterek, tüm avukat katipleri sekreterleri ve büro elemanlarının derneğe üye olabileceğini ve 22 Nisan’daki dernek açılışına herkesi davet ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız