SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukat Yener'e Askeri Tören

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:55:19
Avukat Yener'e Askeri Tören
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu avukatlarından ve Gazi Üsteğmen Mehmet Yener (85) vefat etti. Yener, Şehir Mezarlığında askeri törenle uğurlanırken, törene 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’de katıldı. Yener’in 2 albay ve1 binbaşı olan oğlu da cenazede hazır bulundu. 

MAYIN PATLAMASINDA SAĞ ELİNİ KAYBETTİ 

Mardin’in Nusaybin İlçesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı askeri birlikte görev yapan Üsteğmen Mehmet Yener, 1955 yılında sınırda mayın döşerken, mayının patlaması sonucunda sağ elini kaybetti. Ordu’dan malülen emekli olan Gazi Üsteğmen Mehmet Yener, daha sonra Hukuk Fakültesi’ni girerek, 1963 yılında mezun oldu. 

2 ALBAY, 1 BİNBAŞI OĞLU…

Ordudan emekli olarak Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra Malatya Barosu’nun 107 sicil sayısında kayıtlı olarak uzun yıllar Malatya’da serbest avukatlık yapan Mehmet Yener, 85 yaşında vefat etti. Yener’in 2’si emekli albay ve halen görev yapan 1 binbaşı olmak üzere 3 erkek çocuğu ile bilgisayar öğretmeni olan kızı bulunuyordu.

ORGENERAL HUDUTİ DE KATILDI

Gazi Üsteğmen ve Avukat Mehmet Yener için, Cuma Namazı’na müteakip cenaze namazı kılındı. Yener’in cenazesi tören mangası tarafından musalla taşına getirildi ve saygı durunda bulunuldu. Cenaze namazına 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Baro Başkanı Enver Han, Malatya Askeri Garnizonundan çok sayıda üst düzey askeri erkan, Yener’in oğulları Emekli Albay Turgay Yener, Emekli Albay Altay Yener ve Binbaşı Oktay Yener,  avukatlar, ailesi ve kalabalık bir topluluk katıldı.  

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Cenaze namazı sonrasında Mehmet Yener’in cenazesi tören mangası tarafından alınarak, bir süre askeri tören eşliğinde taşındı ve ardından cenaze aracına kondu. Yener’in cenazesi Şehitlikte gaziler için ayrılan bölümde toprağa verildi.

Bu arada, Yener’in cenaze namazı ile birlikte Kayısı Birlik eski genel müdürü ve okul müdürlerinden Ömer Gül’ün Malatya Belediyesi’nden emekli ağabeyi Ali Gül, Ahmet Karakuş ve Müslüm Ece’ninde cenazeleri kılınarak, şehir mezarlığında toprağa verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız