SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukatını Danışman Yapıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:29:59
Avukatını Danışman Yapıyor
A- A+ PAYLAŞ

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde oluşan Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısının 2. oturumunu Cuma günü gerçekleştirdi. Toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan danışmanlık ücretinin belirlenmesine ilişkin maddenin görüşülmesi esnasında Danışman olarak, aynı zamanda Ahmet Çakır’ın,  miktarı kamuoyunca bilinmeyen, ancak önemli bir miktar olduğu öne sürülen ücret karşılığı daha önce Kent Konseyi Genel Sekreteri yaptığı, aynı zamanda kişisel avukatı olan Ali Yıldırım'ın yanı sıra ve geçen dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu’nun önerildiği belirtildi,

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında gerçekleşen toplantıda Tarihi Kentler Birliği ve Malatya Belediyeler Birliği’ne üye seçimi yapılırken, Belediye Danışman kadrosunun ücretlerinin belirlenmesi, mezarlık hizmetlerinin ilçe belediyelerine devredilmesi, 2014 yılı meclis toplantı günlerinin belirlenmesi gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste yapılan seçimlerde Tarihi Kentler Birliği’ne asil üye olarak Meltem Kavuk, Şefik Şengün ve Nebi Yiğit; yedek üye olarak da Hilal Acı ile Günnur Tabel seçildi. Malatya Belediyeler Birliği Meclisi’nde ise Metin Mandal’ın asil, Ramazan Özcan’ın da yedek üye olarak görev yapması kabul edildi.

Hem avukatı hem danışmanı

Belediye Meclisi, en az üç gün en fazla 5 gün sürebilecek meclis toplantılarının her ayın ikinci haftası Çarşamba günü saat 14.00’de başlatılmasını kararlaştırırken, Belediye Danışmanlık Ücreti’ni de ilgili kanunda belirtildiği şekilde belirlenmesine karar verdi. Maddenin görüşülmesi sırasında Danışman olarak Kent Konseyi Genel Sekreteri ve aynı zamanda Ahmet Çakır’ın kişisel avukatı Ali Yıldırım ile bir önceki dönemde belediye meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı olan Ertan Mumcu’nun atanacağı bilgisi verildi. Atama gerçekleşirse, Çakır'ın kişisel avukatı artık, belediyeden de "danışman" ödeneği alacak. Söz konusu iki ismin yanı sıra 3 danışmanın daha atanacağı ifade ediliyor.

Gündem maddeleri arasında yer alan meclisin tatil yapıp yapmaması ile ilgili olarak da Başkan Çakır’ın önerisi üzerine meclis gerek gördüğü zaman gündeme getirilmek üzere oylanarak ertelendi. Meclisin yoğun gündemi olacağına işaret eden Başkan Çakır, geçen dönemde de hiç tatil yapmadıklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı Toplantısı 3. Oturumunu 15 Nisan Salı günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırdı.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız