SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukatlar Günü Töreni

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu, Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenledi.

Malatya Baro Başkanı Avukat Eyüp Kutlubay'ında katıldığı törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Bu arada, CHP il başkan vekili Enver Kiraz, Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"5 Nisan, Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bir kamu hizmeti ve serbest meslek olan Avukatlık, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin tam ve eksiksiz uygulanmasını amaç edinen, insan haklarına saygılı kutsal bir meslektir.

Ancak günümüzde avukatlar; sayıları elliyi bulan hukuk Fakültelerinin yetersiz eğitiminden başlayıp, özensiz bir staj dönemi ile devam eden ve mesleğe başladıktan sonrada, ağır ekonomik koşullardan, sağlık ve sosyal güvenliğe kadar uzanan bir takım sorunlar yaşamaktadırlar.

Ülkemizi ısrarla bir uçurumun eşiğine taşımak konusunda AKP hükümeti tarafından gösterilen inatçı çabalar, son dönemde yalnızca avukatlık mesleğinin geleceğini değil, öncelikle hukuku, adaleti ve yargıyı gölgelemektedir.

Son Dönemlerde görülmektedir ki, AKP hükümeti bütün kurumları olduğu gibi, yargıyı da ele geçirmek istemekte ve kendi anlayışı doğrultusunda dizayn etmektedir., AKP zihniyeti tarafından hukuksuzluk keyfilik ve haksızlık adeta olağan bir yönetim biçimi haline getirilmiştir. hukukun ve adaletin , bu kadar keyfi uygulanmaya başlanması karşısında , Demokrasi ve Hukukun üstünlüğü ilkeleri her zamankinden daha çok önem kazanmıştır. Bu süreç içerisinde ülkemizde hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve savunma özgürlüğü ilkelerinin tüm kurum ve kurallarıyla uygulanması ve hukukun egemen kılınması konusunda avukatlara büyük görevler düşmektedir.

CHP iktidarında , ülkemiz genelinde halkımız, hiçbir ayrım yapılmadan , parasının olup olmadığına bakılmadan , hangi düşüncede olduğu sorulmadan adil, eşit, nitelikli ve en üst seviyede hukuk hizmeti alabilecektir. Kutsal bir görevi ifa eden avukatlarımızın ve diğer yargı mensuplarımızın layık oldukları en iyi şartlarda çalışmaları sağlanacaktır..

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 12 Haziran’da iktidara gelmesiyle birlikte , ülkemizde bağımsız bir yargı sistemi yeniden inşa edilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız