SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukatlara Hitabet Kursu

A- A+ PAYLAŞ

 

 

Malatya Barosu avukatlarına yönelik olarak açılan Diksiyon ve Hitabet Kursu sona erdi.

Kent Konseyi ile Baro'nun işbirliği sonucu düzenlenen kursla ilgili olarak yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya Kent Konseyi ve Malatya Barosu işbirliği ile Malatya Barosu avukatlarına yönelik açılan Diksiyon ve Hitabet Kursu tamamlandı. Tamamlanan kursun ardından Kent Konseyi’nde tertip edilen bir programla avukatlara katılım belgeleri takdim edildi.

Düzenlen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, Malatya Barosu Başkanı Eyüp Kutlubay ve kurs alan avukatlar katıldı.

Eğitimden geçmiş bir dil ile eğitimden geçmemiş bir dil arasında çok büyük farklar olduğunu belirten Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, dili iyi kullanmanın, güzel söz söylemenin, etkili konuşmanın gerekliliğini yüzyıllar önce Yunus Emre’nin dizlerinde yer aldığını, Yunus Emre’nin şiirlerinden örnekler vererek aktardı.

Kutlubay, kendilerine bu imkânı sunan Kent Konseyi’nin başarılı Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım’a teşekkür etti. Genel Sekreter’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Üç ay boyunca devam eden kurs ile ilgili izlenimlerini anlatan kurs hocası Rukiye Özmarasalı, bilginin paylaşıldıkça verimli olacağını ve insanları mutlu edeceğini belirtti. Özmarasalı’ya verdiği kurstan dolayı plaketini Baro Başkanı Eyüp Kutlubay takdim etti.

 Katılım belgesi ve plaket takdiminin ardından kursa katılan avukatlar okudukları şiirlerle etkili ve güzel konuşma becerilerini sergilediler. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız