SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukatları 2. Kez Başvurdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:26:00
Avukatları 2. Kez Başvurdu
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi'nde Mesut Hasan Benli imzasıyla yayınlanan habere göre, Ergenekon davasında 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi'nin kanser hastası eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu’nun avukatları, müvekkilin sağlık durumunun aciliyeti nedeniyle yeniden tahliye talebiyle ikinci kez Anayasa Mahkemesine başvurdu. Yeni başvuruda, daha önceki başvuruda yer verilmeyen iki rapor daha sunuldu. Anayasa Mahkemesi, kısa bir süre önce Hilmioğlu’nun tam teşekküllü bir devlet hastanesinden muayene edilerek son sağlık durumunu gösteren bir rapor alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar vermişti.

Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, hakkında verilen tutukluluk ve tutukluluğa devam kararıyla “yaşam hakkının”, uzun tutukluluk nedeniyle de “Kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının” ihlal edildiği gerekçesiyle bireysel başvuru yoluyla Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Hilmioğlu’nun, “tedbiren tahliye talebini” inceleyen mahkeme, dosyada Hilmioğlu’nun son sağlık durumunu gösteren bir rapor alınmasına karar vermişti. AYM, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak, Hilmioğlu’nun “son sağlık durumunu gösteren bir rapor” alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazmıştı.

Haberin tamamına aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25649039.asp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız