SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Avukatlık Sınavı' Önerisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, avukatlık için sınav yapılması gerektiğini bildirdi.

Avukatlar Günü nedeniyle Malatya Barosu'nca Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. Törende konuşan Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, "Hukuk fakültelerinin niteliği arttırılmalı. Avukatlığa giriş uygun bir süre sonra Türkiye Barolar Birliği'nce yapılacak sınavla olmalıdır. Barolar, Anayasamızın yargı bölümünde yer almalıdır" dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki üye sayısın arttırılmasını istediklerini belirten Sarıoğlu, "Hakim ve savcıların denetimleri, siyasi bir organ olan Adalet Bakanlığı eliyle değil, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunca yapılmalıdır. Hakimlik ve Savcılığa girişteki mülakat kaldırılmalı. Böylece meslek mensupları daha başta siyasete bulaşmak ve yansızlıktan uzaklaşmak riskinden kurtarılmalıdır. Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) ödemelerinde tek yetkili Baro olmalıdır. Baroların mali denetimi Adalet Bakanlığınca değil, Türkiye Barolar Birliği denetçilerince yapılmalıdır" dedi.
Sarıoğlu, Malatya Adliyesi'ndeki İcra Dairelerindeki personel eksikliğinin giderilmesini de isteyerek, Malatya'da ikinci bir İş Mahkemesi ile Ticaret Mahkemesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Sarıoğlu, yeni kurulacak olan iki Bölge Adliye Mahkemesi'nden birinin Malatya'da kurulması içinde çalışma yapılması gerektiğini aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız