SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avusturalya'da 'Milli Beyin' Fırtınası

A- A+ PAYLAŞ

Avustralya’da hükümet, ülkenin "en iyi ve en zeki" aydınlarını, 2020 yılının milli stratejisini belirlemek üzere bir zirvede bir araya getirdi. Zirveden çıkan en çarpıcı sonuç, Britanya’dan ayrılıp cumhuriyet ilan etmek üzere referandum yapmanın "zorunlu" görülmesi.

KASIM ayındaki seçimleri kazanarak Avustralya’da 11 yıllık muhafazakar iktidarı bitiren Başbakan Kevin Rudd’ın ortaya attığı iki günlük 2020 zirvesi dün tamamlandı. Başkent Canberra’daki meclis binasında toplanan 1002 akademisyen, sanatçı, siyasetçi, çevreci, bilimadamı ve işadamı, vergi sisteminden aborjin haklarına birçok konuyu masaya yatırdılar. İşçi Partili Rudd, beyin fırtınasından çıkan 40 öneri konusunda yıl sonuna kadar harekete geçileceğini açıkladı.

Gayriresmi zirvedeki en çarpıcı öneri, Britanya Kraliyeti ile bağları koparmak oldu. Ülkede cumhuriyete geçilmesi için referandum düzenlenmesi önerisi uzun süre alkışlandı. Başbakan Rudd, kapanış konuşmasında, "Salondaki havadan anladığım kadarıyla Avustralya cumhuriyeti fikri tam destek aldı" dedi.

Zirveden çıkan bazı sonuçlar şöyle: Vergi sistemi ve milli eğitim müfredatı yeniden düzenlenecek. Avustralya Temel Haklar Bildirgesi hazırlanacak. Küresel ısınmayla daha kararlı mücadele edilecek.

Blanchett şovu çaldı

Avustralya’daki zirvede şovu Cate Blanchett çaldı. Oscar ödüllü aktris Blanchett, geçen hafta üçüncü doğumunu yapmasına karşın yaratıcılık üstüne bir paneli yönetti. Zirveye, aktör Hugh Jackman da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız