SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avusturya Büyükelçisi'nin Malatya Gezisi

A- A+ PAYLAŞ

Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer geldiği Malatya’da Vali Vekili İnci Sezer Becel’i ziyaret ederek bir süre görüştü. Büyükleçi Gürer, dünyanın en meşhur kayısılarının Malatya’da olduğunu belirterek Haziran ayında Avrupa Birliği ülkelerinin de katılımıyla kayısı üzerine bir seminer vereceklerini belirtti.

“DÜNYANIN EN MEŞHUR KAYISISI MALATYA’DA”

Gürer, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Malatya'nın dünyanın en meşhur kayısı yatağı olduğunu belirtti. AB ülkelerinin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ile bir program düzenlediğini ifade eden Gürer, Malatya'da Haziran ayında kayısıyla ilgili bir seminer vereceklerini kaydetti. Gürer, ''Biz biliyoruz ki dünyanın en güzel ve en meşhur kayısısı Malatya’da yetişiyor. Avusturya’da da bizim kayısımız var. Malatya’daki gibi değil. Malatya'da kayısıyı nasıl bir yerlere getirebiliriz? Nasıl konserve edebiliriz? Diye Malatya'da bir seminer gerçekleştireceğiz. Biliyoruz ki Malatya dünyanın en meşhur kayısı yatağı. Malatya'yı önemli ve özel görüyoruz. Çok hızlı gelişen bir Anadolu kenti. Kent için tarım da çok önemli. Malatya çok güzel bir il. Malatya’yı tanımayı çok istiyorum.''

“ÖNEMLİ GELİŞMELERE İMZA ATTI”
Sezer Becel ise, Malatya'nın doğudaki konumundan dolayı son derece önemli bir kent olduğunu belirtti. Kayısı başa olmak üzere son yıllarda sanayi açısından da önemli gelişmelere imza atığının dile getiren Sezer Becel, Anadolu’ya iyi örnekler olan kentlerle mücadele edebilecek kapasiteye sahip olduğunu kaydetti.
“ANAYASA ÇALIŞMASINI DESTEKLİYORUZ”

Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gurer, “Daha fazla demokrasi için yeni anayasa çalışmasını destekliyoruz” diyerek, “Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınması görüşü daha baskındır” ifadelerini kullandı.
Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gurer, Türkiye'de yeni anayasa hazırlıklarıyla ilgili soruya karşılık, "Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de demokrasi lazım. Yani anayasa çalışmalarını da fazla demokrasi için destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği yolundaki ilerlemesinin sorulması üzerine Büyükelçi Gürer, "Türkiye'nin yıllardır Avrupa Birliği ile (AB) bağlantısı var. Herkes diyor ki, Türkiye bir gün AB'ye girecek. Türkiye, büyük önemli ve stratejik bir ülke. Böyle bir dinamik ülkeyi AB'ye almak demek önemlidir. Bütün AB'de değişiklik yapacak bir karar olur. Türkiye AB'ye alınır mı, alınmaz mı soruları hep tartışılıyor. Kanaatim odur ki, AB'ye alınma görüşü daha baskın” dedi.

“İLK DEFA MALATYA’YA GELDİM”

Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer daha sonra Malatya Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ile görüştü. Büyükelçi Gürer, Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu ve bugüne kadar yaklaşık 75’e yakın ilini gezdiğini belirterek, Malatya’ya ilk defa geldiğini, ama Malatya’nın çok gelişmiş bir il olduğunu söyledi. Gürer, “Türkiye ile Avusturya arasında siyasi ve ticari güçlü bağlar bulunmaktadır” dedi.

“AVUSTURYA’DA 300 BİN CİVARINDA TÜRK VAR”

Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ise Avusturya Büyükelçisini Belediye’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Siyasi ve Ticari olarak sorun yaşamadığımız Avrupa ülkelerinden biri de Avusturya’dır. Avusturya yaklaşık olarak 300 bin civarında Türk’ün yaşadığı bir Avrupa ülkesi. Böyle bir ülkenin değerli elçisini ilimizde ağırlamaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu günün anısına Büyükelçi Gürer’e kayısı ve kayısı kristali hediye etti. Büyükelçi Gürer ise Başkan Vekili Ertan Mumcu’ya Wien – Viyana isimli Avusturya’yı tanıtıcı kitap hediye etti.

FOTO:İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız