SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ay Boyunca Anlatacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:17:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Kadın Yaşam ve Spor Merkezi’nde kadınlara yönelik kanser semineri düzenlendi. Malatya Belediyesi Kadın Yaşam ve Spor Merkezi ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı KETEM iş birliğiyle kadınlara meme, kolon ve rahim kanseri hastalıklarının riskleri, tanımları ve önlemleriyle ilgili eğitim semineri verildi. 

Kadın Yaşam ve Spor Merkezi Salonunda verilen eğitim seminerinde kısa bir konuşma yapan merkez koordinatörü Ayşe Yıldırım, Malatya Belediyesi’nin kadınlara yönelik birçok çalışmasının olduğunu belirterek, “Malatya Belediyesi’nin kadınlara yönelik projeleri birçok kadınımızın günlük hayatını değiştirdi. Şu anda bulunduğumuz Yaşam Merkezindeki eğitim çalışmalarına her geçen gün ilgi artıyor. Bu çalışmaların yanı sıra sağlığımızı yakından ilgilendiren eğitim seminerlerine de imza atıyoruz. Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Bu ayda KETEM ile iş birliği yaparak bu hastalığın risklerini ve önlemlerini ay boyunca kadınlarımıza anlatacağız” dedi.

Daha sonra Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) görevlilerinden Dr. Deniz Akdeniz Topçu; salonda bulunan kadınlara meme, kolon ve rahim kanseri ile ilgili sunumlar yapıp, hastalıkla ilgili bilgiler verdi.

Sigara ve alkol hastalık riskini artırıyor

Türkiye’de her 8 kadından birinin meme kanseri riski taşıdığını belirten Dr. Topçu, Kanserin dünyada gün geçtikçe artan bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Kanser riskini azaltmak için bazı uyarılarda bulunan Dr. Topçu, “Sigara içen kadınlarda kanser riski daha da artıyor. Alkol de bu hastalığın hazırlayıcılarından biri. Bu riskleri aza indirmek için mutlaka sigara ve alkol kullanmamalıyız. 

Şişmanlıktan kaçınmalıyız. Haftada 2-3 kez egzersiz yapmalıyız. Katkılı gıdalar yerine doğal gıdaları tercih etmeli, en önemlisi de düzenli kanser taraması yaptırmalıyız. Çocuklarımızı anne sütüyle beslememiz büyük önem taşımaktadır. Emziren anneler kendilerinde bu riskleri azaltıyorlar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız