SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ay Şahit Malatya'nın Güzelliğine..'

A- A+ PAYLAŞ

15. Malatya Fuarı ve Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin ikinci gününde Orduzu Pınarbaşı'ndaki Mişmiş Park Fahri Kayahan Sahnesi'nde Ferhat Göçer ve Burcu Güneş konseri gerçekleştirildi. Sahne kostümünün üzerine giydiği Malatya'nın yöresel kıyafetlerini şarkı söylerken tek tek çıkaran Burcu Güneş, hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gecenin finalinde sahne alan Ferhat Göçer ise, birbirinden güzel parçaları ile Malatyalılar'ı coşturdu.

11-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar ve festivalin ikinci gecesiyla ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Fahri Kayahan Sahnesi’ndeki festival programı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halk Dansları Topluluğunun gösterileri ile başladı. Gösterileri Malatya Valisi H. İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatya’nın kardeş şehri Almanya’nın Saarbrücken Belediyeler Birliği Başkanı Michael Burkert ve eşi Ferah Burkert, İstanbul Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, İlçe ve belde belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri daire müdürleri ve binlerce vatandaş izledi.

KKTC halk dansları topluluğunun gösterilerinden sonra Erzincanlı aşıklar Rahim Sağlam ve İhsan Yavuzer sahne aldılar. Birbirinden güzel atışmalarla fuar alanını dolduran binlerce insanı güldürdüler.

Aşıkların atışmasından sonra Malatya Belediyesi tarafından yapılan yatırım ve hizmetlerin yer aldığı Malatya Belediyesi Tanıtım CD’si gösterildi.

Fahri Kayahan Sahnesinde saat 21.00’de başlayan konser programında ilk olarak Sahneye Türk Pop Müziğinin genç ve başarılı isimlerinden Burcu Güneş geldi.

Burcu Güneş söylediği birbirinden güzel parçalarla mişmişpark fuar alanını dolduran binlerce izleyiciyi coşturdu. Sahneye Malatyalı Fahri olarak bilinen ünlü ses ve saz sanatçısı Fahri Kayahan’ın "Sarı Kurdelem Sarı" adlı unutulmaz eseri ile şarkısıyla çıkan sanatçı Güneş, Malatya’yı gezme fırsatı bulduğunu, kayısı bahçelerine gittiğini, yöresel kıyafetler giydiğini ve Malatya’yı beğendiğini belirterek Malatya’nın güzelliğine ayın şahit olduğunu söyledi.

Konser sonrasında Saarbrücken Belediyeler Birliği Başkanı Michael Burkert’in Türk eşi Ferah Burkert tarafından günün anısına Burcu Güneş’e kayısının kristal maketi ile kayısı hediye edildi.

Burcu Güneş’in ardından kürsüye çıkan, Saarbrücken Belediyeler Birliği Başkanı Michael Burkert, Böylesine anlamlı bir günde kardeş şehir Malatya’da olmaktan mutluluk duyduğunu, misafirperverlikten çok etkilendiğini ve iki şehir arasında kurulan bağın güçlü ve anlamlı olduğunu söyledi.

Burcu Güneş’ten sonra sahneye çıkan Ferhat Göçer, seslendirdiği romantik ve hareketli parçalarla hem kendi coştu hem de mişmişparkı dolduran binlerce Malatyalıyı coşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sahnede kalan Ferhat Göçer’e Belediye Başkanı H. Cemal Akın tarafından fuara katılımından dolayı kristal kayısı maketi ile kayısı hediye edildi."

PROGRAM..
Fuar ve festivalin kalan bölümünün programı şöyle:

"*13 TEMMUZ 2007 CUMA
10.00 Yüzme Yarışmaları Orduzu Açık Yüzme Havuzu
17.00 Halk Dansları- Milli Eğitim Önü ve Hürriyet Parkı
17.00 Ulusal Trap Skit Yarışması- Mişmiş Park
18.00 Boks-Kick Boks-Tekvando- Karate-Judo gösterileri- Mişmiş P.
19.00 Sokak Basketbolu –Hip Hop Gösterisi- Kapalı Çarşı üstü
20.00 Kemal Sunal Çocuk Sahnesi- Mişmiş P.
20.00 Halk Dansları gösterileri- Mişmiş P.
20.30 Nevzat Soydan Konseri- Mişmiş P.
21.10 Havai Fişek Gösterisi- Mişmiş P.
21.15 Sabahat Akkiraz- Alişan Konserleri

*14 TEMMUZ 2007 CUMARTESİ
10.00 Ulusal Bilardo Turnuvası- Gençlik Merkezi
10.00 2. Ulusal Briç Şampiyonası- Avşar Otel
12.00 Sünnet Şöleni- Mişmiş Park
17.00 Malatya-Elazığ Şöhretler Futbol- İnönü Stadı
17.00 Ulusal Trap Skit Yarışması- Mişmiş P.
18.00 Sokak Basketbolu Turnuvası- Hip Hop- İnönü K.Çarşısı üstü
20.00 Kemal Sunal Sahnesi gösterileri- Mişmiş P.
20.00 Konser Programı- Sunucu Ziya Kürküt- Mişmiş P.
20.00 Selahattin Yalçınkaya Konseri- Mişmiş P.
20.40 Havai Fişek Gösterisi- Mişmiş P.
20.50 Nuray Hafiftaş Konseri- Mişmiş P.
22.00 Semazen Gösterileri- Mişmiş P.
22.30 Ahmet Özhan Konseri- Mişmiş P.

*15 TEMMUZ 2007 PAZAR
10.00 Ulusal Bilardo Turnuvası- Gençlik Merkezi
10.00 2. Ulusal Briç Şampiyonası- Avşar Otel
10.00 Kayısı Kupası Kros Yarışması- İstasyon Cad- Belediye Önü
17.00 Ulusal Trap Skit Yarışması- Mişmiş Park
20.00 Kemal Sunal Çocuk Sahnesi gösterileri- Mişmiş P.
20.00 Konser- Sunucu Ziya Kürküt-Mişmiş P.
20.00 Sadi- Canan Özacar Konserleri-Mişmiş P.
21.00 Havai Fişek Gösterileri –Mişmiş P.
21.10 Şükriye Tutkun- İbrahim Erkal konserleri – Mişmiş P."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız