SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ay Yıldızlı Formayı Giymek İstiyorum"

0
Güncellendi - 2016-07-01 04:53:18
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kadınlar Futbol 3. Ligi takımlarından Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün 16 yaşındaki milli defans oyuncusu Buse Uçan, hedefinin milli takım forması giymek olduğunu ifade ederek, “tek hedefim o milli formayı o armayı göğsümde taşımak ay yıldızı göğsümde taşımak” dedi.

Malatya’nın tek bayan futbol takımı olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 23-27 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye Yıldız Kızlar Futbol Şampiyonası’nın hazırlıklarını sürdürüyor.

Spor Lisesi’nde çalışmalarını sürdüren mavi kırmızılıların gelecek vaat eden milli futbolcusu Buse Uçan, hedefleri, geride bıraktıkları sezon ve yeni sezonla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Genç defans oyuncusu, geride kalan iyi bir performans sergilediklerini ancak Play-Off maçında Denizli Hanbat Bayan Futbol Kulübü’ne penaltı atışları sonucu 7-5 elendiklerini anımsattı.

İki sezon üst üste Play-Off’a kalmalarına rağmen 2. Lige çıkma başarısını gösteremediklerini ifade eden Uçan, “Geçtiğimiz sezon Malatya Bayanlar Spor Kulübü adına güzel geçti iyi geçti. Aksilikler yaşadık Play-Off maçlarında elendik. İki sene üst üste Play-Off maçına çıktık. İlk senemizde iki maçı yendik üçüncü maçımızda haksızlığa uğradık hakem tarafından takım tarafından öyle bir sezon oldu ilk senemiz. İkinci senemizde Play-Off’un ilk maçında elendik. Şansımız yoktu diyelim. Benim adıma çok iyi geçti milli takıma çağırıldım. Elimden geleni ardına koymaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ FORMAYI ÇOK İSTİYORUM”

Buse Uçan, geçen sezon iki kez milli takım kampına çağrıldığını anımsatarak, yeni sezonda da milli formayı giymek istediğini dile getirdi.

Form grafiğinin her geçen gün yükseldiğini ve bunu devam ettirmek istediğini aktaran genç oyuncu, şunları söyledi:

“Milli formayı giymeyi çok istiyorum tek hedefim o milli formayı o armayı göğsümde taşımak ay yıldızı göğsümde taşımak istiyorum. Tek hedefim bu zaten. Ondan sonra milli futbolcu olup antrenörlük yapmak istiyorum ama en baştaki hedefim dediğim gibi milli formayı giymek.”

“GELECEK SEZON DAHA İYİ OLACAK”

Yeni sezon çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Buse, gelecek sezonun kendileri adına daha iyi geçeceğine inandıklarını belirtti.

Defans oyuncusu, “Gelecek sezon bizim adımıza bence çok güzel geçeceğini inanıyorum. Çünkü küçüklerden oluşuyor bizim takımımız çok genç takımımız olacak. Ablalarımız bize çok yardımcı oluyor. Yani bu sezon nasıl geçtiyse gelecek sezon ondan on kat fazlasını yapacağız. Elimizden geleni ardına koyacağız. Maçlarda her şeyimizi ortaya koyacağız” diye konuştu.

“ŞAMPİYONADA İDDİALIYIZ”

Türkiye Yıldız Kızlar Futbol Şampiyonası’nın hazırlıklarını haftada 5 gün yaptıkları antrenmanlarla sürdürdüklerini kaydeden Buse, şampiyonada iddialı olduklarını belirtti.

Milli futbolcu, iyi bir takım olduklarını ve şampiyonada farklarını ortaya koyacaklarını ifade ederek, “Güzel geçiyor iyi geçiyor haftanın 5 günü antrenman yapıyoruz. Hamdi Büyüktatar hocamız başımızda. Onunla beraber antrenmanlara katılıyoruz. Arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Ben elimden geleni yapıyorum hem takımım için hem kendim için elimden geleni yapıyorum” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız