SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayağınızı Denk Alın!'

A- A+ PAYLAŞ

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy iyice coştu. Sarkozy, özellikle Arap liderleri kastederek göstericileri şiddetle bastırmaya çalışan ülkelere Libya tipi müdahalede bulunabileceklerini söyledi.

LİBYA’ya yönelik operasyonların başını çeken Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hızını alamayıp diğer Arap diktatörlere de aba altından sopa gösterdi. Brüksel’de önceki gün düzenlenen AB zirvesinde basına açıklama yapan Sarkozy Suriye’deki olaylara atıfta bulunarak, “Her lider, özellikle de her Arap lider şunu bilsin ki, uluslararası toplum ve Avrupa’nın tepkisi bundan böyle hep aynı olacak: Şiddetle sindirilemeyen barışçıl göstericilerin yanında yer alacağız” dedi. Sarkozy Libya’ya operasyonu öngören 1973 sayılı BM kararının “koruma sorumluluğu” konusunda yasal zemin yarattığını öne sürdü ve “Belli düzeyde şiddete tolerans tanınabilir ancak orduya kalabalığa ateş emri verenler çizgiyi geçmiş olacaktır” dedi. Sarkozy, eski Fransız sömürgesi Fildişi Sahili’nde bir pazar yerini topa tutturan Cumhurbaşkanı Laurent Gbago’nun BM müdahalesinin bir sonraki adresi olabileceğini de söyledi. Fransız lider Bingazi’de Libyalı isyancıların Fransız uçaklarının gelişine sevindiklerini ve Katar ile BAE gibi Arap ülkelerinin operasyona dahil olduklarını hatrılatarak “Libya iki medeniyet arasında uzlaşma için tarihi fırsat” ifadesini kullandı.

Almanya tepkisi

Sarkozy’nin sözlerine ilk tepki Almanya’dan geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, “Sanırım bu çok tehlikeli bir tartışma. Bölge ve bir bütün olarak Arap dünyası için ciddi sonuçlara yol açabilir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız