SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayaklarını Denk Almaları Gerekir"

0
Güncellendi - 2016-10-12 04:15:32
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP’nin bir cami görevlisini darp eden insanların yanında yer almalarını şiddetle lanetlediğini söyledi.

Milletvekili Mustafa Şahin (sağdan ikinci), Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle Diyanet-Sen Malatya Şubesini ziyaret etti. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Şahin, 15 Temmuz’da hain kalkışma ile Malatya’nın İstanbul ve Ankara’dan sonra önemli illerin başında geldiğini belirterek, “Asker üniforması içine gizlenmiş çetelerin devletin uçaklarını, helikopterlerini, toplarını, tanklarını kullanarak masum insanlarımıza gökten ateşler yağdırmış, birçoğunun bedenlerini paramparça ederek 240’dan fazla insanımızı şehit etmişlerdir” dedi.

Darbe kalkışması sırasında insanların haberdar edilmeleri adına Camilerde selaların ve ezanların okunmasının kendileri için ayrı bir önem taştığını belirten Şahin, “Bu yalnız AK Parti döneminde, AK Parti'nin icat etmiş olduğu bir eylem kesinlikle değildir. Bu bizim kadim medeniyetimizin ta Osmanlılardan, Selçuklulardan kalma bir geleneğidir” diye konuştu.

15 Temmuz darbe kalkışması gecesi de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen talimatla tüm camilerde selaların okunduğunu anımsatan Şahin, “Selaların verilmesi sonrasında da Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile halkın sahaya indiler o hainlere, o kalleşlere karşı bedenlerini bombalara karşı siper ettiler” ifadelerine yer verdi.

Darbe Kalkışması gecesinde İzmir’de sela okuyan müezzinin saldırıya uğramasına da değinen Şahin, “Ama o gün milleti sokağa davet eden selaları susturmak için özellikle cami hocalarımıza karşı hakaret eden, hele hele bizim kutsal olan mekanları kirli ayaklarıyla kirletenlere, özellikle oradaki kapıları camları ellerindeki taşlarla kıranları şiddetle kınıyoruz. Yani bunların biraz daha ayaklarını denk alması gerekir. Bu ülkenin siz kutsalları ile oynayacak kadar cüretkar olamazsınız. Eğer bu ülkenin bir ferdi iseniz, bu ülkenin değerleriyle barışık olmak zorundasınız” dedi.

Şahin, “Onlara şunu hatırlatmak isterim. Bir kilisenin çalınan çanına acaba gidip de cüret eden bir alçak olsaydı bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri onların da yanında mı ya da karşısında mı olurlardı? Veya bir Cemevi’nin camını kıracak birisi olsaydı, soruyorum CHP'nin Milletvekilleri gidip de cemevindeki insanlarımızın yanında mı olacaktı yoksa cemevine saldırı yapanların karşında mı olacaktı?

Elbette ki ne bir cemevinin bir camının zarar görmesini istiyoruz, ne de bir kilisenin çanına dokunulmasını arzu ediyoruz. Herkes inandığı şekilde mutlaka kendi değerleriyle barışık olarak yaşama hakkı var. Ne de bir camimizin camının kirletilmesine bizim gönlümüz razı olmaz. Camiye yapılan saldırıyı sizin kesimden bir meclis üyesinin çocuğunun yapmasından dolayı onu meşru bir hak olarak görüyorsanız, yarın başkaları daha da farklı meşru haklar için devreye girer. Bu da çok tehlikeli bir iş demektir. Onun için kesinlikle özgürlüklerden yana olduğunu iddia eden sözüm ona sosyal demokrat olduğunu söyleyen başta ana muhalefet partisinin milletvekillerinin kesinlikle hadlerini bilmeleri lazım.

Nasıl ki bir başörtüsüz kızımıza tekmeyle saldırıda bulunulduğunda hep birden onun karşısında durduysak, bugün de mutlaka camimize yapılan saldırıyı veyahut da bir cemevine, bir kiliseye yapılan saldırıyı aynı şekilde. Ama burada CHP’nin bir cami görevlimizi darp eden insanların yanında yer almalarını şiddetle lanetliyorum. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı, o kişi sizin meclis üyenizin çocuğu olmasından dolayı bunu himaye ediyorsanız, milletimiz bunun hesabını yeri geldiğinde mutlaka soracaktır. Milletimizin kutsallarına saldırma gibi bir lüksünüzün olmadığını bilmeniz lazım. Ama çok tehlikeli bir eşikte öyle bir siyasi anlayışının olduğunu görüyoruz. Kesinlikle bunu biz bunu şiddetle telin ediyoruz. Herkesin sorumluluk bilinci içerisinde bu ülkede, her renkte olan, her düşünceden, her inançtan olan insanlarımızın yaşam haklarının var olduklarını bilmelerini arzu ediyoruz” diye konuştu.

iha

mustafaşahin1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • seyithan (7 yıl önce)
    maşallah yine mustafa şahini bölücükle suçlayanlar olmuş yahu chpli vekiller o imamı darp edenlerin yanında yer almadı mı bunu görmezden gelip sn şahini kötülemeyi bırakın az insan olun yapılan yanlışı savunmayı bırakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Bu gün düzeltilmesi gereken kurumların başında dini kurumlar gelmektedir. Toplum eğitiminin ömür boyu devam ettiği camilerimizde görevlilerinin eğitimi yetersizdir. 4 yıllık fakülteli olma ve pedagojik formasyonları yoktur. vs...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    "Cami görevlisi"nden "Camiye saldırı"ya dönüşen laflar... "Başörtüsüz" kızlarımızı da savunuyoruz muhabbeti... Din üzerinden siyaset masalları... Aman hep bizi sevin, biat edin dayatmaları... Biz yalan söylesek de doğru odur anlayışı... Milletimiz hesabını sorar klasiği... Suratı asık poz vermeler... Diyeceğim o ki; Allah Sizin umudunuza bırakmasın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    sıradan bir vatandaş darp edilince sesiniz çıkmıyor da Cami görevlisi darp edilince kıyamet kopuyor.Bu cami görevlisi Peygamber soyundan mı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Mustafa ŞAHİN Artık Malatya'ya bak. Kayısı ne olacak. Ne yapacaksın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)
    Dinayet Haftası olan bir günde bölücülük yapacağına , bu günlerde sesiz sedasız gürültüsüz bir oruç tutuluyor. Bu konuda iki kelime edip birleştirici olsaydın daha iyiydi. Oruç ayında egolarınızı tatmin etmek için oruçlu insanların yanında öğle saatinde aşura yiyen Pütürge belediye başkanına iki kelime etseydin. Edemezsin sen hizipçi ve bölücüsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Kim bir din görevlisi veya bir dini mekana zarar vermeye kalkışırsa halk olarak hepimiz karşısında durmalıyız. Ayırım yapmadan. Bu CHP, AKP veya başka partili olabilir fark etmez. Ayrıca bir parti sempatizanının yaptığı yanlış tüm partiye mal edilmemelidir. O partide yanlış yapan kişiye gerekli cezayı vermelidir. Bu arada aklıma gelmişken bırakın din görevlisini darpı, Recep Tayyip Erdoğan İstanbul belediye başkanı iken iş makinalarını Karaca Ahmet degahını yıkmak için gönderdiğinde de aynı tepki gösterildi mi? İşte empati yapmalıyız. Doğru olmalıyız. Dürüst olmalıyız. Adaletli olmalıyız. Halkı kandırabilirsiniz. Ancak yaratanı kandıramazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • denizhan (7 yıl önce)
    Sinan sen hayırdır mustafa beyden ne istedinde işin olmadı hep muhalefetsin malatya mustafa şahinin yanındaanlamsız muhalefet olma
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa şahin Malatya için Türkiye için ne yapmış.Herhalde denizhan=malatya oluyor.Çünkü denizhanın şahsi işini çözmüş.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Mustafa Şahin dedikodularla hareket ediyor ve yalanlara sığınarak CHP'yi eleştirmek için bahane arıyor.Benden Sayın Şahin'e bir vatandaş olarak tavsiye bayat ve yalan haberlere sığınma.
    0
    0
    Yanıtla
  • sasyın mustaf şahin seni yolda araba çarpsa bunuda cumhuriyet halk partisinden bilecen
    0
    0
    Yanıtla