SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ayasofya Önünde Kayısı Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2020-07-24 20:38:05
Ayasofya Önünde Kayısı Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi kararıyla 86 yıl aradan sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kılınan Cuma Namazı sonrasında cemaate ve vatandaşlara Malatya Kayısısı ikram etti. İlk Cuma namazında yer alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bugünleri bize yaşatan Cenab-ı Allah’a ne kadar hamd etsek azdır.” diye konuştu.

AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİFTE TARİHİ ANLAR

Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla 86 yıl aradan sonra kapılarını İslam Dünyasına yeniden açan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifte tarihi bir an yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlar, Milletvekilleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri Başkanları ile Türkiye ve Dünya’nın farklı noktalarından gelen binlerce kişinin yer aldığı ilk Cuma Namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Erbaş kıldırdı.

BAŞKAN ÇINAR’DA CAMİDEKİ YERİNİ ALDI

Okunan hatm-i şerifler, dualar ve selalarla farklı bir atmosferin hâkim olduğu Cuma Namazında yerini alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tarihe ana şahitlik etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“DUYGUSAL BİR ATMOSFER YAŞANDI”

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifte yoğun bir katılım altında gerçekleşen ilk Cuma Namazında duygusal anların yaşandığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Fatih Sultan Mehmet’in emaneti olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde 86 yıl aradan sonra kılınan ilk Cuma Namazın da farklı bir heyecan ve duygunun hâkim olduğunu ifade etti.

“AYASOFYA’NIN İSLAM DÜNYASINDA ÖZEL BİR YERİ VARDIR”

Ayasofya’nın İslam Dünyasında özel bir yeri olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için büyük çaba sarf eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese öncelikle şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifte kılınan ilk Cuma namazında yer alıp, bu tarihe ana şahitlik etmeyi anlatmaya kelimeler yetmez, çok heyecanlandık ve gurur duyduk.7’den 70’e herkes buraya akın etti, sokaklar ve caddeler dolup taştı. Allah’a şükürler olsun ki, İstanbul’un Fatihi Sultan Mehmet Han’ın vasiyeti yerine gelmiştir. Bugünleri bizlere gösteren, bir duamızı daha gerçeğe dönüştüren Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeniden cami statüsüne kavuşan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifimizin milletimize ve Müslüman Âlemine hayırlı olmasını diliyorum. İslam dünyası uzun yıllardır bu anı bekliyordu. İslâm âleminin manevi duygularının doruklara çıktığı bir günü hep birlikte yaşıyoruz. Bu gurur tüm milletimizin ve Müslümanlarındır. İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet’i ve kahraman ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” diye konuştu.

“TARİHİ ANA ŞAHİTLİK EDENLERİN AĞZINI KAYISI İLE TATLANDIRDIK”

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifte kılınan ilk Cuma namazından sonra vatandaşlara Malatya kayısısı ikram ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bu tarihi anı yaşayanlar bir yandan maneviyatlarını güçlendirirken diğer taraftan ikram ettiğimiz kayısımızla ağızlarını tatlandırmış oldular. Bugün bizim için her açıdan gurur ve onur günüdür. Türkiye ve Dünyanın farklı noktalarından gelen binlerce kardeşimiz muhteşem bir atmosferin oluşmasına neden oldular, insanlar mutluluktan gözyaşlarına hâkim olamadılar. Bizlerde kılınan ilk Cuma Namazında yerimizi aldık, namazımızı eda edip dualarımızı yaptık ardından bu tarihi anı yaşayanlarla bir araya gelip, dünyaca ünlü kayısımızı ikram ettik. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Ufuk (3 yıl önce)
    Malatya sporada sahip çıksaydınız. Yazıklar olsun ruhsuz yöneticilere
    0
    0
    Yanıtla
  • Cavit44 (3 yıl önce)
    Başkan güzel reklam işleri çıkartıyoren iyiyaptıgı iş reklam daha önce el Atsaydın kaysıya çoktan kıymet bulmuştu
    0
    0
    Yanıtla
  • mütevazi olun (3 yıl önce)
    parasını cebindenmi verdin malatya kaysısı sı yazsa yeter ayıp battalgazi yazdır yeşilyurt yazdır oy yok mütevazi olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali yılmaz (3 yıl önce)
    kendi ismi yazarak çok yanlış yapmış,cebinden verdiyse yazması normal ama ben sanmıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    sırada milletvekilliği var bu kadar basit ne uzatıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şerif (3 yıl önce)
    Çok güzel hareket başkanım hayır için dağıtılan her şey güzeldir keşke yurdumuzun başka yerlerindende bu tip şeyler yapılsaydı ama işte düşünen kğm herkes boş eleştiri yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Cavit44 (3 yıl önce)
    Çınar bitarafa belediye bi tarafa adam kendibaşına Ekol yeşilyurt degil çınarbeleyesi diye degiştirelim
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (3 yıl önce)
    Fikir güzel, tarz tartışılır. Düşünen her kim ise aklına sağlık. Ayrıca; Yerelde Bilboardlarda faaliyetlerinizi yazabilirsiniz. Milleti bilgilendirebilirsiniz. Ne ala. Ama altına adınızı yazınca hele hele bir de fotoğrafınızı koyunca çok itici oluyorsunuz. Bilin... Adınız olmazsa kimse benden bilmez. Aptal mı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Başkan reklamda iyisin
    0
    0
    Yanıtla
  • güzel iş güzel iş dir (3 yıl önce)
    kaysının reklamı için kurumun imkanlarını resmi olarak meclis kararıyla bütçe ayırsa bile uygundur.çünkü kaysı malatyanın tüm evlatlarının genel kazancıdır.yani berber lokantacı çayocağı işletmecisi konfeksiyoncusu hepsinin ortak kazancıdır.kaysı kazandıkça malatyanın tüm vatandaşlarının hayrınadır.umarım önümüzdeki yıllarda büyükşehir ve battalgazi ve yeşilyurt belediyesi bütçelerini düzenlerken kaysı tanıtım kalemi de oluştururlar.aşırıya kaçmamak üzere tabii.
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (3 yıl önce)
    Reklam kokan hareketler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya kayısının reklamını yapıyo evet
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Nereden biliyorsunuz belki adam belediyenin değil de kendi parasıyla yaptırdı kayısıyı hayrına
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    başkan her yaptığı eyleme kocaman mehmet çınar, okunamayacak kadar küçük olarakta yeşilyurt belediyesi yazıyor. görende her işi kendi cebinden yapıyor sanar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleket sevdalısı (3 yıl önce)
    Mehmet Çınar Başkanı tebrik ediyorum, kendi reklamı için değil memleket reklamı için yapmış olduğu kayısı ikramı takdir edilecek hareket olmuş. Bu mutlu günde inşaallah kayısı üreticilerinin yüzüde güler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (3 yıl önce)
    Mehmet Çınar yazısı kayısıdan daha pahalıya mal olmuştur. Adını yazmasan olmaz mı İstanbul'dan oy mu gelecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necati D. (3 yıl önce)
    Bence güzel hareket bunlar, tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    milletin vergisiyle hayır ..güzel iş
    0
    0
    Yanıtla
  • Sontajcı 2 (3 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Merak etme ferik Ali senin vergilerin belediyenin tuvalet deterjanlarina gidiyor.Aklin kalmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • böyle saygısız yorumları yayınlamayın hakka giriyor dikkat.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (3 yıl önce)Sontajcı 2 isimli kullanıcı yorumuna
    Senin vergin nereye gidiyor Var mı böyle bir cevap ağa şegirdisin heralde
    0
    0
    Yanıtla