SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ayasofya'da Namaz Talebi

A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Ayasofya'da Bayram Namazı kılınması için partisinin İstanbul'daki başvurusunun ardından tüm illerdeki kültür Müdürlüklerine BBP ve Alperen Ocakları tarafından yeni başvuruların yapılacağını belirtti.

Referandum nedeniyle Malatya'daki partisinin çalışmalarına katılan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin il başkanlığı tarafından İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne Ayasofya'da Bayram Namazı kılınması için verdiği dilekçe ile ilgili olarak İHA Muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir. Büyük devlet olmanın gereği azınlıklarında haklarına sahip olması ve azınlıkların din ve vicdan hürriyetini yaşatmaktır. Şuanda ülkemizde Sümela gibi bir çok kilise ve havra müze konumundadır. Ayasofya'da bu statüdedir. Kültür Bakanlığı bu konuda bir tasarruf yapmış ve Sümela'da azınlık olan vatandaşlarımız bir ayın yaptılar. Büyük Türk milletinin mensupları da madem böyle haklar veriliyorsa, 'Yüzde 99'ü Müslüman olan ülkede neden Ayasofya'da Bayram namaz kılmayalım?' diye milletimizin bir arzusu var. İstanbul İl başkanlığımız bunun teknik ve hukuk gerekçelerini göstererek Kültür Müdürlüğü'ne bir başvuru yaptı. Bundan sonra da bütün il başkanlarımız ve Alperen Ocakları önümüzdeki günlerde dilekçelerini peyder peyder vereceklerdir. Milletimizin duygu ve düşüncelerine tercüman oluyoruz. Hukuk ve teknik gerekçelerini o dilekçelerde zikrederek, hükümetten ve ilgili bakanlıktan millet adına böyle bir istekte bulundu. Ben umuyor ve bekliyorum ki, hükümetin ve ilgili bakanlığın azınlıklarımıza gösterdiği bu ilgiyi ve alakayı çoğunluğa da gösterecektir. Ben bunu bekliyorum. Sayın başbakanda inanıyorum ki, milletin bu hassasiyetine cevap verecektir. İlgili bakanda bu hassasiyete cevap verecektir. Azınlık haklarını kullanan vatandaşlarımız kadar ülkedeki diğer vatandaşlarımızın da kendi inançları ile alakalı böyle bir isteği talep etmeleri gayet doğal haklarıdır" şeklinde konuştu.

Topçu şöyle konuştu; "Umuyor ve bekliyorum ki, önümüzdeki Bayram Namazını bütün Müslümanlar kılabilecek bir şekilde; bakanlık Sümela'ya yaptığı o davranışı, o uygulamayı Türkiye'deki çoğunluğu temsil eden Müslüman olan insanlara karşıda gösterecektir. Bunu talep ettik, bekliyoruz. Böyle bir uygulama başlarsa bende Bayram Namazı için Ayasofya'ya gideceğim. İnşallah, hükümet ve sayın bakan, milletin bu isteğini görmemezlikten gelmez. Mademki bir hak teslimi söz konusudur, çoğunluğunda hakkını teslim eder.
İnanıyorum ki, Doğu'dan Batı'dan, hatta yurt dışından Müslümanlar için gerçek bir bayram olur, Ayasofya'da bir Bayram Namazı kılınır. Ben de giderim, hükümetin üyeleri bile gider."

Topçu, Malatya Belediyesi'nin 21. Dini kitaplar Fuarı'nı da gezerek, vatandaşlara kitap hediye etti. Topçu, vatandaşlardan gelen talep üzerine hatıra fotoğrafı da çektirdi.

BİR İDDİA..
Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Yalçın Topçu, Malatya'da partisinin düzenlediği iftar yemeğinde terör örgütü PKK ile ilgili olarak önemli bir iddiada bulundu.

BBP'nin Kervansaray Lokantası'ndaki iftar yemeğine katılan BBP Genel başkanı Yalçın Topçu konuşması esnasında, "Şu anda bu bilgi kırsalda yapılan bir operasyon neticesinde, PKK'nın arşivleri ele geçti. Bu operasyonu yapan da bir ilimizin Emniyet Müdür Yardımcısı. Bu arşivde PKK liderlerinden Mustafa Karasu'nun 2000 yılını sonunda 2001 yılının başında Türkiye'ye getirilip, Apo'yla İmralı'da görüşüldüğünü söylüyor. Hadi bakalım" iddialarını ileri sürdü.

BBP Lideri Topçu'nun iddiasına dayanak gösterdiği zaman sürecinde Türkiye'de Anasol-M Hükümeti işbaşında bulunuyordu.

"PARTİZANLIĞA ÇEVİRDİLER.."
Beraberindeki partililerle referandum gezisi kapsamında Darende'ye gelen Topçu, "Referandum sürecinde Anadolu'yu dolaşıyoruz. Programımız yoğun olarak devam ediyor. Bu gezilerimizde biz referandumu bir parti oylaması olarak görmüyoruz, vatandaş sandık başına gittiğinde önüne bir pusula gelecek burada parti isimleri yok. Bu referandumu büyük bir partizanlığa çevirdiler. Bu usül ve üslubu kınıyor ve beğenmiyorum milletin huzura ve barışa ihtiyacı var iken bunların olması çok yanlış" dedi.

Topçu Somuncubaba Vakfı Başkanı Hamidettin Ateşi ve Hasan Gazi Şehitliğini ziyaret ederek Şarkışla ilçesine geçti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız