SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayda 1 Milyon Getirecek'

A- A+ PAYLAŞ

Vali Ulvi Saran, Sürgü beldesi sınırlarında hazineye ait olan alandaki suyun İl Özel İdaresi'nce değerlendirilmesi için şişeleme tesisi kurulacağını, böylece ayla 1 milyon lira gelir elde edilebileceğinin hesaplandığını açıkladı.

Vali Saran, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"İl Özel İdaremize ilave yeni kaynak oluşturmak bakımından yapılan değerlendirmeler sonucunda ilimizde yapılan teknik incelemeler ve fizibilite çalışması sonucunda bölgemizde mevcut tabii kaynakların ekonomiye kazandırılması planlanmaktadır.

Bu maksatla İl Özel İdaresi, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce yapılan teknik çalışma ve ön etüt sonucunda İlimiz Doğanşehir ilçesi, Sürgü beldesi sınırları içerisinde bulunan, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan ve proje ölçülerinde ihtiyaç duyulan alanda, tasarruf yetkisi 5686 Sayılı Kanunla İl Özel İdaremiz uhdesinde bulunan tabi kaynağın ilimiz ekonomisine kazandırılması hedeflenmektedir.

Bölgede yeni istihdam imkânı da oluşturacak kamu yararına ve doğal kaynaklardan istifade edilerek tesis kurulabilmesi amacıyla İdaremizce yeni bir tesis kurulması gerekli görülmüştür.

Bu amaçla, Üretim tesisi ve bantları tam otomatik şişe baskı makineleri tesis edilecektir. Yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda kurulması planlanın memba suyu üretim ve şişeleme tesisi ile İlimize aylık ortalama 1.000.000,00 TL. gelir getireceği hesaplanmaktadır.
Konuya ilişkin teknik projeler ve piyasa araştırması Ulusal ve Uluslararası piyasalardan araştırma yapılarak kamu kaynağının en ekonomik ve etkin bir şekilde kullanılması planlanmaktadır.

Projenin başlatılabilmesi için, inşası planlanan yeni tesis binası ile ilgili olarak hazineden gerekli alan tahsisinin yapılmasına yönelik meclis kararı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız