SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ayda 10.5 Milyon Gelir

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, fakültede tüm doktorların tam gün çalıştığını ve fakültenin ayda 10.5 milyon lira gelir elde edildiğini söyledi.

İstanbul'da Malatya Eğitim Vakfı'nın iftar yemeğine katılan dekan Prof.Dr. Özdemir'in, bu konudaki açıklamaları, Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar'ın, Pazar günkü köşesinin yazı konularından biriydi.

İşte o yazı..

"Bu tıp fakültesinde tüm doktorlar tam gün çalışıyor, ayda 10.5 milyon kazanıyor

Bu tıp fakültesinde tüm doktorlar tam gün çalışıyor, ayda 10.5 milyon kazanıyor MALATYA Eğitim Vakfı’nın (MEV) geçen perşembe akşamı İkitelli’deki Holiday Inn Oteli’nde gerçekleşen iftarından sonra İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Ramazan Özdemir, söze ulaştıkları başarılarla girdi:

- Acilden giren kalp rahatsızlığı olan bir hastaya yarım saatte balon tedavisi uygulayabiliyoruz.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Cemil Çelik araya girdi:
- Tıp fakültemiz karaciğer nakli konusunda dünyanın önde gelen merkezleri arasına girdi.
Prof. Özdemir sürdürdü:
- Turgut Özal Tıp Merkezi, rahmetli Özal’ın hayalindeki noktaya hızla ulaşıyor. Çevre illerden çok sayıda vaka geliyor. Şimdi hedefimizde ABD’den, Avrupa’dan hasta çekmek var.
Ardından önemli bir özelliklerine dikkat çekti:
- Fakültemizdeki tüm öğretim üyesi doktor arkadaşlar “tam gün” çalışıyor. Yani, hiçbirinin dışarıda muayenehanesi yok.
- Peki gelirleri nasıl?
- Maaş artı döner sermayeden muayene oranında aldıkları küçük paylar var.
Rektör Prof. Çelik bir saplama yaptı:
- Tıp fakültemizin aylık geliri 10.5 milyon liraya kadar çıktı. Hedefimiz bu rakamı bir-iki yıl içinde 15 milyon liraya çıkarmak.
- Yıllık gelir 126 milyon lirayı buluyor. İnönü Üniversitesi’nin yıllık bütçesi ne kadar?
Prof. Çelik yanıtladı:
- 220-230 milyon lira dolayında.
- Ya öğrenci sayınız?
- 27 bine yükseldi...
MEV Başkanı ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Mesut Parlak, tam gün konusuna döndü:
- Anayasa Mahkemesi’nin “Tam Gün Yasası”nı frenlemesi bence yanlış oldu. Keşke dokunmasalardı ve hükümetin çıkardığı şekliyle uygulamaya girseydi.
Kendisi de tıp doktoru olan Prof. Parlak’ın bu görüşte olması dikkatimi çekti. O rektörlüğü döneminden örnek verdi:
- Ne zaman arasam tıp fakültesindeki öğretim üyesi arkadaşları yerlerinde bulamazdım. Çoğunun üniversitede geçirdiği süre 1-2 saati ancak bulurdu.
Aynı zamanda Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Özdemir, fakültedeki ekibini övdü:
- Bütün arkadaşlarım özverili şekilde çalışıyor. Fakültemizde, Turgut Özal Tıp Fakültesi’nde 7 gün 24 saat operasyon yapmak mümkün.
Turgut Özal Tıp Merkezi’nin kalp ameliyatları ve karaciğer nakli konusunda öne çıkmaya başladığını önceki rektör Prof. Fatih Hilmioğlu döneminde gezdiğimde görmüştüm.
Rektör Prof. Çelik ile Dekan Prof. Özdemir, tıp fakültesi ve merkezi daha önemli başarılara doğru taşımışlar, daha da ilerleme konusunda kararlılar...
“Tam gün” çalışan öğretim üyeleri ve Malatya’da ayda 10.5 milyon lira gelire ulaşan bir fakülte-tıp merkezi...
Baştan itibaren emeği geçenleri kutlamak gerek..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız