SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ayda 10 Ton Bayat Ekmek Hayvanlara

0
Güncellendi - 2016-02-07 18:01:59
Ayda 10 Ton Bayat Ekmek Hayvanlara
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ekmek israfını önlemek amacıyla geçen yıl başlattığı “Bayat Ekmek Toplama Kutusu” uygulamasında toplanan ekmek ve gıdalar çöp yerine, hayvanlara veriliyor.

Malatya kent merkezinde 155 noktada bulunan Bayat Ekmek Kutularından aylık ortalama 10 bin kg. ekmek toplanıyor. Düzenli olarak toplanan bayat ekmek ve gıdalar Büyükşehir Belediyesine ait olan hayvan barınağı başta olmak üzere sokak hayvanlarına ve yabani hayvanlara verilmek üzere doğaya bırakılıyor.

Ekmeği israf etme, hayvanlara ulaştır

Paeno01Yapılan araştırmalarda ülkemiz nüfusu baz alındığında kişi başına günlük 20 gr. ekmek israf ediliyor.  İsrafın ekonomik olarak ciddi boyutlara ulaştığı günümüzde toplumsal duyarlılık oluşturmak adına başlatılan küçük uygulamaların çevre ve sağlığa önemli katkıları oluyor.

Uygulamaya ilk günden beri destek veren Malatyalılar, Büyükşehir Belediyesi tarafından 155 noktaya yerleştirilen kutulara bayat ekmek ve gıdaları ayrı ayrı poşetleyerek bırakıyorlar.

Günlük bakımı yapılan ve temizlenen kutulardan toplanan ekmek ve gıdalar, ekipler tarafından toplanarak ayrıştırılıyor. Bu işlemin ardından gıdalar yaban hayvanları, hayvan barınakları ile hayatımızın parçası olan sokak hayvanlarına veriliyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mehmet (8 yıl önce)
    Ekmeğini israf etme projesi bakanlık kapsamında yapılmış bir projedir.Belediyenin bu projeye destek vermesi çok iyi ancak bu projenin mantığında bayat ekmeklerin hayvanlara gıda olarak kullanılması da ekmek israfı olarak altı çiziliyor.Belediyenin projede yer alması güzel ancak pratiğe dikkat edilmemesi üzücü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (8 yıl önce)
    ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA. BENDE FAZLA EKMEKLERİMİZİ BU KUTULARA BIRAKIYORUM. YAPILAN İŞ HAYIRLI. ALLAH RAZI OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla