SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ayda 17 Ton Bayat Ekmek

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:55:26
Ayda 17 Ton Bayat Ekmek
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Bayat Ekmek Kutusu’ uygulaması önemli sonuçlar verdi.

Nisan ayında başlanan uygulama sayesinde aylık ortalama 17 ton dolayında ekmek toplanıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı Atık Yönetim ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından Nisan ayında başlatılan ‘Bayat Ekmek Kutusu’ uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Şehir genelinde 150 noktaya yerleştirilen Bayat Ekmek Kutuları’na aylık ortalama 17 ton dolayında vatandaşlar tarafından ekmek bırakılıyor.  Bırakılan bu ekmeklerin bir kısmı yaban hayvanlarına yem olarak bırakılırken, bir kısmı da süt üreticileri ile evcil hayvan besleyenler tarafından alınıyor.

Toplam 1 araç ve 3 personel tarafından toplanan bayat ekmekler sayesinde bir taraftan israfın önüne geçilirken, bir taraftan da milli servetin zayi olması önleniyor. Vatandaşlar tarafından da büyük destek gören 150 noktadaki ‘Bayat Ekmek Kutuları’nda biriken ekmekler düzenli olarak 1’i şoför, 2’si toplama personeli olmak üzere toplam 3 personel tarafından düzenli olarak toplanıyor. Toplanan ekmekler ise; hayvan barınağı, kaptaj ve su depoları, milli parklar ve başıboş hayvanlara bırakılırken, ayrıca süt satıcıları ile hayvan besleyicilerine de veriliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Bayat Ekmek Kutusu’ uygulamasına gösterilen ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür edilirken, bırakılan ekmeklerin ıslatılmadan, kuru olarak bırakılması gerektiği kaydedildi. Islatılan ekmeklerin, toplanan diğer ekmeklere de zarar verdiği belirtilerek, ihtiyaç olması halinde başka noktalara da bayat ekmek kutusu konulabileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız