SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ayda 220 YTL Taksitle Konut..

A- A+ PAYLAŞ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)‘nin Malatya Beydağı TOKİ konutları bölgesinde yaptıracağı 84.39 metrekarelik 2 oda 1 salon toplam 616 konut için başvurular 3-28 Nisan 2006 tarihleri arasında yapılacak. Konut fiyatının 32 bin 290 YTL ile 41 bin 605 YTL arasında olacağı ve ödemelerin 180 ayda yapılacağı, başlangıç olarak 2 bin YTL (2 milyar TL) peşinatın yanı sıra, aylık ödemelerin başlangıç olarak 168.27 YTL ile 220,02 YTL olduğu kaydedildi. 616 konutluk bu projenin, TOKİ'nin daha önce Beydağı'nda yapıp teslim ettiği 1. etap konutlarının yanı sıra, halen başvuruları kabul edilen 2. etap konutlarının dışındaki bir proje olduğu, bunlardan ayrı olarak başvurularının da belediyeye yapılacağı hatırlatıldı.

ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ‘ Alt Gelir Grubu Konut Projesi’ kapsamında satışa sunulacak olan 616 konut için başvuruların 3 Nisan 2006 tarihinde başlayacağı ve 28 Nisan 2006 tarihine kadar süreceği belirtildi. Başvuruların Malatya Belediyesi tarafından kabul edileceği vurgulandı.

Konutların 2 oda 1 salon ve brüt 84.39 metrekare olduğu, 16 ay içerisinde tamamlanacağı ve geri ödemelerin 180 ay süreceği bildirildi.

Konut bedelinin ödemelerini teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacağı belirtilirken borç bakiyesi ve aylık taksitlerin her yılın Ocak-Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı Üretici Fiyat Endeksi veya Tüketici Fiyat Endeksi oranlarından en düşük olana göre artırılacak.

Konutların zemin artı 6 kat olarak inşaa edileceği konutların bugünkü satış değerinin 32 bin 290 YTL ile 41 bin 605 YTL olarak belirlendiği, peşinat olarak 2 bin YTL ödeneceği vurgulandı.

Aylık taksit tutarının ise konutun yerleşim özelliğine göre aylık 168,27 YTL ile 220,02 YTL olduğu kaydedildi.

Bu konutlar için başvuruların 28 Nisan 2006 tarihinde sona ermesinin ardından kura çekimi 10 Mayıs 2006 tarihinde yapılacak. Kurada hak sahibi olanların evrak tamamlama süresinin 15 Mayıs - 9 Haziran 2006 tarihleri arasında yapılacağı, Belediyenin kesin listeyi TOKİ’ye 16 Haziran 2006 tarihinde bildireceği , kurum tarafından hak sahibi olanlarla 3-28 Temmuz 2006 tarihleri arasında sözleşme imzalanacak.

Bu arada başvuru şartları arasında başvuracak olanların Malatya il sınırları içerisinde en az 3 yıl ikamet ediyor olması, TOKİ ‘dan konut satın almamış ve kredi kullanmamış olması, kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulünün olmaması ve 35 yaş ve üzerinde olmaması gerektiği bildirildi.

Ayrıca başvuracak olan kişilerin hane halkı gelirinin en fazla net 600 YTL olması gerektiğini bildirildi.

HABER: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız