SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aydın Ne Demek İstedi?

A- A+ PAYLAŞ

Ankaragücü'nün "federasyon yönetimine yakın" olan başkanı Cemal Aydın'dan, Malatyaspor'u düşüren sonuçlardan biri için Ankaraspor başkanına gönderme.. Yeniden Ankaragücü başkanlığına seçilen Aydın, hafta içerisinde kendisine yönelik eleştirilerde bulunan Ankaraspor'un hamisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, "Geçen sezon ligin bitmesine 6 hafta kala biz 36 puandayken, sen Kayseri Erciyesspor maçını kazanmış gibi göstererek ligde kaldın. Ağzımızdan tek bir laf çıkmadı. Büyüklüğümüz bunu söylememizi gerektirmez.." sözleriyle gönderme yaptı.

HATIRLATMALAR..
Geçtiğimiz sezonun son haftasında; Malatyaspor, Gaziantepspor'a deplasmanda 1-0 yenilirken, Denizlispor "çok uzatmalı" maçta Fenerbahçe'yle 1-1 berabere kalmış, Malatyaspor'un durumunu çok yakından ilgilendiren Kayseri'deki maçta da, Ankaraspor, Kayseri Erciyesspor'u 1-0 mağlup etmiş ve bu maçı Kuddusi Müftüoğlu yönetmişti.

Bu yıl FIFA'ya bildirilen listeye alınmadığı için hakemliği bıraktığını açıklayan Cem Papila'nın açıklamalarıyla ilgili değerlendirme yapan Ahmet Çakar da, FİFA listesinin açıklandığı dönemdeki bu televizyon programında, geçtiğimiz sezonun son haftasında Kayseri Erciyesspor- Ankaraspor maçını yöneten Kuddusi Müftüoğlu'na, bu maç nedeniyle "FIFA sözü" verildiğini öne sürmüştü. Geçen sezon ve bu sezon kötü bir performans sergilemesine rağmen FIFA listesine giren Müftüoğlu'nun, bu listeye gireceğini haftalar önce MHK Başkanı Mustafa Çulcu'ya söylediğini, ancak Çulcu'nun "Hayır abi, girmeyecek" dediğini, fakat kendi duyumunun doğru çıktığını belirten Çakar, FIFA listesini Futbol Federasyonu'nun yaptığını, MHK'nın sadece bilgi sahibi olduğunu kaydetmişti.

Malatyaspor, geçtiğimiz sezon ikinci yarıda aleyhine, "ince ve garip hakem" hatalarıyla kaybettiği puanlarla ligden düşerken, küme düşmeme mücadelesindeki rakipleri, bazı hakemlerin lehlerine "ince" hatalarıyla topladıkları puanlarla ligde kalmışlardı. Malatyaspor, 2 Nisan'da kendi sahasında oynadığı maçta Ankaraspor'a 2-0 yenilirken, bu maçın hakemi Bülent Demirlek, Malatyaspor aleyhine kullandığı ve konuk takım aleyhine kullanmadığı kartlarla maçın sonucunu etkilemekle suçlanmıştı.

Yine 19 Şubat 2006 tarihinde Malatya'da oynanan Malatyaspor- Kayseri Erciyesspor maçının hakemi Yunus Yıldırım, 2-2 sonuçlanan bu maçta Malatyaspor'un 2 golünü saymamıştı. Senkerik'in bir golünü "ofsayt" gerekçesiyle, yine Senkerik'in atağında Şenol'un ters vuruştan kendi kalesine attığı golü faul gerekçesiyle saymayan ve Malatyaspor'un "2 puanını yiyen" hakem Yıldırım, Malatyaspor camiasından büyük tepki görmüştü. O maçta bir taraftar kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiş, Malatyaspor'a da 1 maç saha kapatma cezası verilmişti. Saha kapatma cezası Gençlerbirliği ile kendi sahasında oynaması gereken maçı Adana'ya alınarak çektirilen Malatyaspor, nizami bir golünün yine sayılmadığı bu maçı kaybetmişti.

Ayrıca, Malatyaspor aleyhine çok ciddi şike iddiaları da gündeme gelmiş, bunlar da, gündeme geldiği dönemdeki tavırlarıyla "objektif olamayacaklarını" sergileyen federasyon yönetiminin beklentisi doğrultusunda, "sonuçsuz" kalmıştı. Haluk Ulusoy Federasyonu'nun, eski başkan Hikmet Tanrıverdi'nin federasyon seçimlerinde kendisinden yana tavır koymaması yüzünden, Malatyaspor'un "süper ligden tasfiye edildiği" iddiaları sık sık gündeme geliyor.

Federasyona yakın bir isim olması nedeniyle, Ankaragücü başkanı Aydın'ın, geçen sezona ilişkin "göndermesi" ayrı bir özellik taşıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız