SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aydın'daki Malatyalılardan Yurt Ziyareti..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan olay sonrası kendisi de Malatyalı olan Aydın Valisi Mustafa Malay, yine Malatyalı olan Vali Yardımcısı Ali Kazgan ile Aydın Malatya Kültür ve Dayanışma Derneği ile dün akşam Aydın Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret etti.

Malatya'da yaşanan üzücü olaylardan herkesin ders aldığını belirterek çocuklara seslenen Aydın Valisi Mustafa Malay, "Bir musibet bin nasihatten iyidir. Malatya'da yaşanan olayla ülkemizde bütün yurtlara olan ilgi artmıştır" dedi.

Yetiştirme yurdunu ziyaretlerinden dolayı Malatya Kültür ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür eden Vali Mustafa Malay, sivil toplum kuruluşlarından çocuklara sahip çıkmalarını istedi. Yuvalarda kalan çocuklara sahip çıkılmaması, toplumun elinin tersiyle itilmesi ve sorunlarının görmezlikten gelinmesi sorunların ve sıkıntıların dönüp dolaşıp ilgilenmeyenlerin ve herkesin başına geleceğini belirten Vali Malay, "Sivil toplum örgütlerine sesleniyorum, bu çocuklarımıza sahip çıkalım.Yuvalarda kalan çocuklarla kendi çocuğu öz evladı gibi ilgilensin. Bunu yaparsak ülkemizin geleceği parlak olur. Bu çocuklarımızı elimizin tersiyle itersek görmezlikten gelirsek sorunları problemleriyle ilgilenmezsek bu sorunlar, sıkıntılar döner dolaşır ilgilenmeyenlerin ve herkesin başına gelir. Malatya olayı çok üzücü. Ama ondan ders çıkartmak suretiyle herkes, devlet ve sivil toplum örgütleri mesaisinin büyük bir bölümünü buralara harcıyorlar. Bu üzücü olay nedeniyle ülkemizdeki yurtlara olan ilgi artmıştır" dedi.

Vali Malay konuşmasında yurtta kalan öğrencilerin sınıflarında ilk beşe girmeleri durumunda yıl sonunda düzenleyecekleri bir törenle ödüllendireceklerini söyledi.

Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olayların çok üzücü olduğunu belirten Malatya Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bilgün Güner, Malatyalılar'ın duyarlılığına dikkat çekti. "Malatya olayı bizi çok üzdü. Ama Malatya halkı çok duyarlı olduğu için Malatya da olması iyi oldu" diyen Bilgün Güner, Aydın Yetiştirme Yurdu'ndan bir çocuğa dernek olarak koruyuculuk yapmak istediklerini söyledi.

Güner, "Malatya olayında halkımız duyarlı olduğu için, olay kötü olsa da sonuç iyi oldu. Dernek olarak yuvada kalan bir çocuğa korucu dernek olmak istiyoruz. Üniversiteyi bitirene kadar eğitim masraflarını karşılayacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız