SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aydınlar Görevi Devraldı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkanlık devir-teslim töreni İstinye'deki ana binada gerçekleştirildi. Devir-teslim törenine TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ve TFF Başkanlığı'na seçilen Mehmet Ali Aydınlar katıldı.

Bu törenle, eski başkanın yeni başkana görevi teslim etmesinin TFF tarihinde bir geleneği başlatmasını amaçladıklarını belirten Mahmut Özgener, 3 yıla yaklaşan bir süredir onur ve gururla yaptığı TFF başkanlığını huzur, mutluluk ve gönül rahatlığı ile devrettiğini söyledi. Özgener, "Son 3.5 yıldır aynı yönetimde birlikte görev almaktan onur duyduğum değerli büyüğüm Mehmet Ali Aydınlar'ın ve yeni seçilen yönetimin futbola kalıcı hizmetler yapacağına gönülden inanıyorum. Kendilerine iyi şanslar diliyorum" dedi.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da, 90'lı yılların ortasından beri tanıdığı Mahmut Özgener ile birlikte çalıştığı son dönemde kendisine büyük bir sevgi duyduğunu söyledi. Başkan Aydınlar, "Bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirip, futbolumuzun hak ettiği hizmetleri yapacağız" dedi.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, konuşmaların ardından TFF eski Başkanı Özgener'e plaket verdi.

Mehmet Ali Aydınlar kimdir?

Genel Kurul'da 39. TFF Başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Aydınlar, 1956 yılında Malatya'nın Arapgir ilçesinde doğdu. 1981 yılında mali müşavirliğe başlayan Aydınlar, 1993 yılında Acıbadem Hastanesi ile sağlık sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Dumlupınar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünden Fahri Doktora unvanını aldı. 2010 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü.

Evli ve 1 kızı olan Mehmet Ali Aydınlar, halen Acıbadem Sağlık Grubu yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor. Mehmet Ali Aydınlar aynı zamanda Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi.

Mehmet Ali Aydınlar, Hasan Doğan ve Mahmut Özgener'in Futbol Federasyonu başkanlığı yaptığı 14 Şubat 2008-29 Haziran 2011 döneminde TFF Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. Mehmet Ali Aydınlar ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Aydınlar'ın başkanlığındaki Acıbadem Sağlık Grubu, TFF'nin resmi tedarikçisi olmasının yanı sıra çok sayıda spor kulübüne sağlık alanında verdiği sponsorluk desteğiyle tanınıyor.

Yönetim Kurulu:

Göksel Gümüşdağ

1972 İstanbul doğumlu. İstanbul BŞB Kulübü Başkanı, Kulüpler Birliği Başkan Vekili. Gümüşdağ Elektronik San. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.

Lutfi Arıboğan

1961 Adana doğumlu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. Eski milli basketbolcu. TFF'nin eski Genel Sekreteri ve bir önceki dönemin TFF Başkan Vekili.

A. Hüsnü Güreli

1952 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.  Beşiktaş Kulübü'nün eski İkinci Başkanı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkan Vekili.

Erhan Kamışlı

1964 Adana doğumlu. California State University İşletme Fakültesi mezunu. Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi, Medline Sağlık Grubu Başkanı, BSK Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı.

M. Kemal Olgaç

1952 İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Koç Allianz Sigorta ve Koç Allianz Hayat şirketlerinde Genel Müdürlük yaptı. Allianz Yönetim Kurulu üyesi.

M. Cüneyt Tanman

1957 Isparta doğumlu. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.  Galatasaray ve A Millî Takım'ın eski futbolcusu, kaptanı. Galatasaray Kulübü Sportif Direktörü.

Servet Yardımcı

1957 Rize doğumlu. Metropolitan University London Ekonomi Bölümü'nden mezun. Yardımcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, ve bir önceki dönemin TFF Başkan Vekili.

Yunus Egemenoğlu

1962 Ankara doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Türk Sporu Hukuk Enstitüsü ve bir önceki dönemin TFF Yönetim Kurulu üyesi.

M. Akif Üstündağ

1963 Malatya doğumlu. İktisat Fakültesi mezunu.  Genç ve A Millî Voleybol Takımları'nın eski antrenörü. Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı.

Erdal Atalay

1945 Trabzon doğumlu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu. Fizik tedavi uzmanı. İstanbul Erenköy  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimliği'nden emekli. TFF'nin eski yöneticisi.

Mehmet Baykan

1964 Konya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı ve bir önceki dönemin TFF Yönetim Kurulu üyesi.

Ergün Tekin

1962 Kırıkkale doğumlu.  İnşaat ve turizm alanında şirketleri var. 1994-1998 yılları arasında MKE Kırıkkale Spor Kulübü Başkanlığı yaptı.

Arif Koşar

1960 Manisa doğumlu. Manisa Ticaret Borsası Başkanı. Manisaspor'un eski yöneticisi.  Bir önceki dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi.

Hakan Kanık

1972 Ankara doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu. İnşaat ve taahhüt şirketi sahibi. İstanbul BŞB'de 3 yıl yöneticilik yaptı. Bir önceki dönemin TFF Ümit Milli Takımlar Sorumlu üyesi.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:

Sedat Artukoğlu, Mehmet Öztürk, Asım Atmaz, Yemen Ekşioğlu, Ali Düşmez, Adem Yılmaz, Aydoğan Cevahir, Emre Alkin, Cevat Ay, Ahmet Çelebi, Mehmet Hanifi Işık, Gökhan Ayaydın, Ziya Erbaş ve Yusuf Kenan Yılmaz

Denetleme Kurulu:

Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar ve Kenan Özsaraç

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler:

Birol Acar, Kazım Çalışkan, Mustafa Öcalan, Tayyip Yaşar ve Rafet Kalkan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız