SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aydınlar TFF Başkanı

A- A+ PAYLAŞ

 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda geçerli 201 oyun tamamını alan Mehmet Ali Aydınlar, başkanlığa seçildi. Dün yönetim kurulunda yer alacağı açıklanan Önder Karaduman'ın yerine Erdal Atalay listede yer aldı.

Ankara Sheraton Otel'de yapılan genel kurula, oy hakkı olan 300 delegeden 204'ü katıldı. 3 oyun boş çıktığı oylama sonunda geçerli 201 oyun tamamını alan Aydınlar, TFF'nin 39. başkanı oldu.

YÖNETİM KURULUNDA DEĞİŞİKLİK

Mehmet Ali Aydınlar'ın dün açıkladığı yönetim kurulu listesinde değişikliğe gidildi. Dün yönetim kurulunda yer alacağı açıklanan Önder Karaduman'ın yerine Erdal Atalay listede yer aldı.

TRABZONSPOR OYLAMAYA KATILMADI

Bu arada TFF Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Trabzonspor Kulübü oylamaya katılmadı. Trabzonspor Kulübü'ne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, bordo-mavili kulüp, federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın listesinde tek Trabzonsporlu temsilci bulunması nedeniyle oylamayı protesto ederek genel kurul salonuna gelmedi.

YÖNETİM KURULU

Mehmet Ali Aydınlar'ın başkanlığa seçilmesinin ardından yönetim ve denetim kurulu üyeleri de belli oldu. Buna göre Aydınlar'ın yönetim kurulu listesi, Göksel Gümüşdağ, Lutfi Arıboğan, Erdal Atalay, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar ve Hakan Kanık'tan oluştu. Denetim kurulu listesinde ise şu isimler yer aldı: Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar, Kenan Özsaraç.

Malatya- Arapgirli olan Aydınlar'ın listesinde yeralan Mehmet Akif Üstündağ da Malatyalı.

ANKARASPOR GELECEK SEZON BANK ASYA'DA OLACAK

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda, daha önce üyeliği askıya alınan Ankaraspor yeniden üyeliğe kabul edildi. Bu kararla başkent kulübü gelecek sezon Bank Asya Birinci Lig'de mücadele etme hakkını kazandı. TFF genel kurulunda, gündemde yer alan Ankaraspor'un yeniden üyeliğe kabul edilmesiyle ilgili madde, tartışmalara neden oldu.

Daha önce üyeliği askıya alınan Ankaraspor Kulübü'nün avukatı Mehmet Ali Alan, genel kurulda yaptığı konuşmada, takımlarına büyük haksızlık yapıldığını ve çok mağdur olduklarını belirterek, yeniden Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmek istediklerini söyledi. Kanunsuz olarak yapıldığını iddia ettiği üyeliğin askıya alınmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Alan, delegelerden bu kararın kaldırılması yönünde oy kullanmalarını istedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek ise konuşmasında, Mahmut Özgener başkanlığındaki TFF yönetimini suçlayarak, “Bu federasyon dönemi, futbol için bir felaket dönemi olmuştur. Türk futbolu Mahmut Özgener'den kurtuldu. Ankaraspor aleyhinde alınan kararların tümü, hukuka aykırı olarak alınmıştır. Çünkü Ankaraspor konumunda birçok örnek vardır. Delegelerin Ankaraspor lehine oy kullanmalarını bekliyorum” diye konuştu. Daha sonra oylamanın gizli yapılması için 43 delegenin imzaladığı önergeye, Ankaraspor yetkilileri itiraz ederek, önergenin salt çoğunlukla ve 121 delegenin imzasıyla verilmesi gerektiğini divana iletti. Bunun üzerine divan kurulu, yaklaşık 20 dakika genel kurula ara vererek, konuyu tartıştı.

Bu arada Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek, Kulüpler Birliği Başkanı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve TFF başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, biraraya gelerek genel kurulun yapıldığı salonun hemen yanında bulunan mutfakta, kısa bir toplantı yaparak konuyu değerlendirdiler. Verilen aradan sonra başlayan genel kurulda söz alan Aziz Yıldırım, genel kurulda yaratılan duruma üzüldüklerini ve yaşatılan ortamdan dolayı rahatsız olduklarını ifade ederek, “Yaşanan tartışmalar buranın birleştirici özelliğini ortadan kaldırıyor. Bugün burada bir beyaz sayfa açalım ve Ankaraspor'un askıya alınan üyeliğinin devamını sağlayalım” diye konuştu. Yıldırım'ın konuşmasının ardından yapılan oylamada ise Ankaraspor'un askıya alınan üyeliği, oyçokluğuyla kaldırıldı. Bu kararla, başkent temsilcisi yeniden Bank Asya 1. Lig'de mücadele etme hakkını da elde etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız