SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aydınlık Yüreklerde Ölümsüz..'

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 16'ncı yıldönümü.. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Mumcu'nun yokluğunu bu dönemde "çok ama çok daha ağır" bir şekilde hissettiklerini söyledi.

Tunçdemir, evinin önünde bombalı bir suikast sonucu katledilen Mumcu'nun ölüm yıldönümü dolayısıyla şu açıklamayı yaptı:

" Bundan tam on altı yıl önce, bir 24 Ocak günü Gazeteci Yazar Uğur Mumcu evinin önünde arabasına konulan bomba ile, aramızdan kara yürekli ve kara düşünceli yaratıklar tarafından hunharca çekilip alınmıştır.

Mumcu siyaset-tarikat ve mafya arasında oluşturulan üçgenin Türkiye’nin çok önemli ve hatta belirleyici sorunlardan birisi olduğuna inandı “Bu konuda yazdı ve bu konuda mücadele verdi. Bu konuya hepimizin dikkatini çekmeye çalıştı. Bugün geldiğimiz durum bu öngörünün ne denli haklı olduğunu bir kez daha hepimize gösteriyor. Tarikatlar ve mafya 70’li yıllarda siyasetin kullandığı araçlardı aradan geçen süre içinde tarikatlar ve mafya palazlandı ve siyaseti kullanır hale geldi. Yıllardır Türkiye gündemini tarikat ve mafya merkezli olaylar beliriyor. Ülkenin kaderini yönlendirmeye çalışıyorlar. O geleceği görmüştü kanlı ve kirli olayların bağlantısını çözmüştü” Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ‘Birinci ödevin Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır’ diye yüklendiği sorumlulukta ,Atatürkçü, Laik, anti emperyalist, tam bağımsız Türkiye’den yanaydı.

Değerli ve devrimci insanın yaşamı pahasına ortaya koyduğu görüş düşünce ve uyarıların ne denli haklı olduğu bu günlerin Türkiye’sinde yaşanan olumsuzluklarla bir kez daha kanıtlanmıştır. Yaşanan bu günler dillendirdikleri olumsuzlukların ne denli doğru tespitler olduğunu açıkça göstermektedir. Uğur Mumcu yıllar önce canı pahasına, ülke için, demokrasi için, insan hakları için, kısaca ulusun aydınlık geleceği için ısrarla söylediklerini hatırlarlarsak, gelinen nokta ve bu sonuca karşı gösterilen aymazlıkların ne denli vahim olduğunu gözler önüne sermektedir.

Güzel bir dünya düşüncesinin yürekli savunucusu olabilmek, bunun ağır sorumluluğu altında ezilmeden onurunu taşıyabilmek her insana nasip olmaz; ayrıca böyle davranmak herkesin harcı da değildir. Bu güzel ve yiğit insan tüm bunları başarabilmiş olabildikleri için insanımızın aydınlık yüreklerinde ölümsüzleşmiştir.

Bazı insanlar vardır; toplumun esenliği ve mutluluğu için kendi can güvenliklerini önemsemezler, toplum düşmanlarının boy hedefi olmaktan korkmazlar; kendileri için bir şey istemeyi küçüklük, namertlik, sayarlar; tüm çabaları çok sevdikleri halkın mutluluğu ve esenliğidir. Sunulan tüm dünya nimetlerini ellerinin tersi ile geri çevirirler; bu soylu ve yiğit insanlar alçak gönüllülüğü ve sadeliği bir erdem bilirler. İnsanlık tarihi bu soylu insanlara, bu yurtseverlere hiçbir sansür koymadan hep baş sayfada ve baş köşede yer açmıştır.

Bu örnek ve soylu insanlar, ölümlerinden sonra da insanların belleğinde ve yüreğinde yaşarlar. Arkalarında yaşayan ideallerini, onurlarını ve örnek yaşamlarını bırakırlar; yıllar geçse de daima atan bir kalp, üreten bir beyin ve yazan bir el gibidirler. Bu özellikleriyle kendilerinden sonra gelenlere esin kaynağı olurlar.

Hele bizim toplumumuz gibi, kendisinin yerine bir başkasının düşünmesini, yazmasını, tepki koymasını, mücadele etmesini ve özveride bulunmasını bekleyen insanların çoğunluk oluşturduğu bir yapıda, aydınlık yarınlar uğruna yaşamlarını hiçe sayan bu kahramanlara olan borcumuzun ödenemeyeceği kanısındayız. Onların savunduğu değerlere sahip çıkarsak, belki bizlere düşen görevi bir parça da olsa yerine getirmiş, oluruz.

Ülkemizin “Demokratik Laik Sosyal Hukuk Devleti” niteliği ve kimliğinin “geriçiliğe” dolandığı, etnik bölücülük söylemlerinin yükseldiği,ulusal değerlerin ötelendiği bu günün Atatürk Türkiye’sinde bu yiğit insanın yokluğunu eksikliğini çok ama çok daha ağır hissetmekteyiz.

Ulusallık adına, egemenlik adına, Atatürk ilke ve devrimleri adına, laik Cumhuriyetin kazanımları adına çağdaş değerler ve aydınlık yarınlar adına ülkemizde yaşadığımız tüm olumsuzluklar ve saçmalıklar nedeniyle Mumcu’yu özlemle anıyoruz. ilkelerini aynı kararlılıkla sürdüreceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız