SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Aydınlık''ta 14 Tutuklama..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki suç örgütlerine yönelik çalışmalarda, bir grubun varlığının belirlendiği ve bunlara yönelik operasyonda, 14 kişinin gözaltına alındığı, silah ve uyuşturucu ele geçirildiği polis tarafından açıklandı.. "Aydınlık" kod adı verilen operasyonun, daha önce "Papatya" kod adıyla gerçekleştirilen, 8 kişinin tutuklu olduğu operasyonun devamı olduğu belirtilirken, son operasyonda yakalanan ve aralarında Malatyaspor Taraftar Derneği Başkanı M.A. ile bir polis memuru ve Ardahan'da görevli bir gardiyanın da bulunduğu 14 kişinin tutuklandıkları, iki operasyonda tutuklananların sayısının 22’ye yükseldiği bildirildi.

POLİS AÇIKLAMASI..
Gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince Özellikle Malatya merkezli Organize Suç Örgütlerine yönelik yapılan çalışmalarda; Bir grubun varlığı, halen canlı ve aktif konumda oldukları bu anlamda örgüt faaliyetlerine devam ettikleri tespit edilmesi üzerine takriben 12 ay süre ile devam eden çalışmalarda Operasyonun birinci ayağı PAPATYA Kod adı ile 22.06.2006 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, takip eden süreçte Asayiş Şube Müdürlüğünün de katılımı ile çalışmalar devam etmiş C.Savcısının talimatları doğrultusunda 06.12.2006 tarihinde AYDINLIK Kod adı ile operasyona dönüştürülmüştür.

Yapılan operasyonda bu zamana kadar toplam 24 şüpheli şahıs yakalanmış olup,Bu şahısların takibi süresince Malatya merkezi ve İlçeleri ile diğer İllerde,
-5 adet Silah ile adam yaralama,
-5 adet Uyuşturucu Hap ve Uyuşturucu madde Ticareti Yapmak,
-5 adet Gasp ve Darp olayı yapmak,
-1 adet Suç delillerini karartmak, Cinayet Silahını Değiştirmek.
-1 adet Silah ile Tehdit,
-3 adet Meskun Mahalde Ateş Etme, 6136 S.K.M,
-1 adet Zorla Para İsteme,
-4 adet İş Yerini Basma ve İşyerinde Izrar.
Eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir.
Örgütün eylemlerine yönelik olarak yapılan çalışmalarda bu güne kadar;•
-9 adet değişik çap ve markalarda tabanca,
-2 adet Tüfek•
-7 adet Şarjör•
-84 adet değişik çap ve modelde fişek
- 5 adet sallama tabir edilen bıçak
- 10 Kilo 151 gram Esrar maddesi•
-1099 adet Extacy hap
Suç unsurları ele geçirilmiştir.

Yakalanan 14 şahıs ile tutuklu bulunan 8 şahıs haklarında TCK-220 suçundan hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 08.12.2006 günü Adli Makamlarına sevk edilmişlerdir."

14 TUTUKLAMA..
Gözaltına alınan C.A., M.A., C.A., Ş.A., T.A., A.Ç., R.A., F.A.Ç., M.S.A., G.K., T.G., M.U., K.K. ve O.E.’nin akşam saatlerine kadar süren sorgulamanın ardından tutuklandıkları bildirildi.

Tutuklananlardan T.G.’nin polis memuru, M.U.’nun ise Ardahan'da görevli gardiyan olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız