SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayı Gelmiş Deseler!.'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Olağan Kongresi'nde gerginlik yaşandı. Delegelere itiraz eden partililer, duruma tepki gösterdi.

İki başkan adayının yarıştığı kongreye CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin divan başkanlığını yapan Mesut Değer, kongre gündemi gereğince sözü delegelere ve parti üyelerine bıraktı. Konuşma kürsüsüne ilk olarak Milletvekili Şevket Köse çıktı.

Konuşmacıların tek tek söz aldığı kongrede, Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya'nın kürsüye çıkmasıyla bir anda salonda tansiyon yükseldi. Başkan Karakaya'nın konuşmasını destekleyen partililer, parti yönetimine tepki gösterirken, gergin anlar yaşandı. Parti içerisinde gitgide küçülmelerin yaşandığını savunan Karakaya, katılımın az olduğunu belirterek, "Geçen Malatya İl Kongresi'ndeydim. Kapalı spor salonunu tutmuşlar. Tıklım tıklım doluydu. Şurada deseler bu salona ayı gelmiş, bu kadar adam toplanırdı" dedi.

Kongre öncesi cep telefonu mesajlarıyla delege ayarlandığı iddiasına cevap veren Karakaya, CHP delegelerinin mesajlarla oy vermeyeceğini söyledi. CHP il yönetimi içerisinde tehlikeli oyunların oynandığını ileri süren Karakaya, CHP yönetimi tarafından istenmeyen adam olduğunu dile getirdi. Bu nedenle belediye başkanlığına SHP'den aday olduğunu ve kazandığını belirten Karakaya, kendisine CHP rozetini Genel Başkan Deniz Baykal'ın taktığını kaydetti. İl yönetimini adeta topa tutan Karakaya, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi'ne çalışmış, burada siyaset yapmış, CHP'nin önderliğini yapmış insanlar delegede yer almamış. Biz burada birbirimizi eleştiremeyeceğiz. Bizim parti edebimiz vardır kim kazanırsa kazansın bizim başkanımızdır. Ama Adıyaman'da oynanan tehlikeli oyunları bir bir anlatacağım. Bu memlekette bizim kanaat önderlerimiz var. Allah rızası için bu delegelerin içerisinde bir tanesi var mı? Siz yarın halkın karşısına kimle geleceksiniz. Bu delegelerle mi? Sonra demeyin partimiz küçüldü. Bunun hesabı çok kötü, ben açık söylüyorum. Bugün delege yapılamayan dedelerimizle seçim zamanı toz toprak içerisinde bir bir köyleri aç susuz geze geze oy istedik. Ben aday oldum. Ben CHP'den aday olacağımı söyledim beni aday etmediler. Bunlara hizmet edecek, itaat edecek adam lazım. Ben etmem. Ben gittim SHP'den aday oldum ve kazandım. Dedim geri CHP'ye döneceğim. Benim partiye gelmemden rahatsız oldular. Tek başıma gittim Ankara'da sayın genel başkanım rozetimi taktı. CHP delegeliğinde böyle bir ahlaki yapı var mı? Cep telefonu mesajlarıyla delege ayarlanır mı? CHP'nin delegesi kimsenin emrinde değildir. Besni Belediye Başkanı sanki sevgilisine aşk mesajı çekiyor. Aferin sana aferin. Besni delegesi mesajla kimseye oy vermez. Bunlar CHP'nin delegesi kardeşim. Yaylakonak'ta belediye başkanı olarak tek delegeyim. Ben halkımın hizmetindeyim. Bunlar halkın, köyün içine seçik zamanı kimle çıkacaklar. Ben başkan seçildim hayırlı olsuna bile gelmediler. Atatürk'ün bekçilerini kimse bu partiden atamaz. Kimse aşiret
üzerinde siyaset yapamaz. İki dönemdir il genel meclisinde sıfır çekiyoruz. Eleştirin, diyin il genel meclisine üye çıkaramadık. CHP'nin delegesi ne aşk mesajlarına oy verir, ne delege baronlarına oy verir. CHP'nin Adıyaman'da ayağı kalkması için tek bir şey var. Bu listelerde biz seçimde çalışırken bizim karşımızda bayrak sallayanlar var. Adam ne demiş ben CHP'de delege yazılırım ama o partinin merdivenlerinden çıkmam. Bütün delegelere açık ve net söylüyorum, partiye hizmet eden büyüklerimizi yok sayan
bir sisteme oy verirseniz, Allah iki başlı hayırlı etsin."

Konuşmasının ardından kürsüden inen Karakaya'yı bazı partililer tebrik ederken, Merkez İlçe Başkanı Ali Coşkun konuşmasında Karakaya'yı eleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız