SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayıp Denen Birşey Var!..'

A- A+ PAYLAŞ

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bazı kurum yetkililerinin katılmamasına veya toplantıya geç gelmelerine tepki gösteren vali Halil İbrahim Daşöz,” Kimsenin kalbini kırmak istemiyorum. Ayıp denen bir şey var. Bir daha olmasın” dedi. Valiyi kızdıran kurumlar Malatya Belediyesi, İl Özel İdaresi ve İnönü Üniversitesi idi.. Bu arada Vali Daşöz, Malatya’da 8 sektörde bin 130 projenin yer aldığını, bu projeler için 2007 yılı ödeneğinden 87 Milyon 476 bin YTL harcama yapıldığını belirtti.

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI
İl Koordinasyon Kurulu Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığı’nda İl Özel İdare Müdürlüğü salonunda toplandı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya’da yürütülen projeler, projelerin toplam tutarı ile yapılan harcamalar ve projelerin sektörel dağılımına ilişkin bilgiler verdi.

Daşöz, Malatya’da 8 sektörde bin 130 projenin bulunduğunu, bu projelerden 175’inin belediyelere ait olduğunu, belediyelere ait olan 175 projeden 58’inin BELDES kapsamındaki projeler olduğunu kaydetti.

Daşöz, yatırım projelerinin 553’ünün diğer kamu hizmetleri sektörüne, 409’unun Ulaştırma sektörüne, 64’ünün eğitim, 43’ünün enerji, 40’ının tarım, 10’unun imalat, 7’sinin sağlık ve 4’ü ise madencilik sektörüne ait olduğunu belirterek,” Yatırım projelerimizin toplam tutarı 1 Milyar 915 Milyon 878 Bin YTL. Yıllara sari olan projelerin önceki yıllar harcaması 907 Milyon 202 Bin YTL’dir. Yatırım projelerinin 2007 yılı ödeneği 183 Milyon 361 Bin YTL olup, dönem sonu itibariyle 87 Milyon 476 Bin YTL harcama yapılarak, yüzde 48 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.

Daşöz, BELDES kapsamında, 42 belediyenin 40’u yol yapım, 18’i de içmesuyu şebeke yapılmak üzere toplam 58 adet projenin mevcut olduğu, bu projelerin tutarının ise 5 Milyon 285 Bin YTL olduğunu kaydetti.

Vali Daşöz, 2007 yılı yatırım ödeneği toplamının 183 Milyon 361 Bin YTL olduğunu, sektörel dağılımda en fazla ödeneğin yüzde 45 ile Diğer kamu Hizmetleri sektörüne ait olduğunu, bu sektörü yüzde 19 ile ulaştırma, yüzde 15 ile tarım ve eğitim, yüzde 4’ünün enerji ve madencilik ile imalat ve yüzde 2’sinin ise sağlık sektörüne ait olduğunu kaydetti.

VALİ’DEN SİTEM
Vali Halil İbrahim Daşöz, toplantının açılış konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların yetkililerine söz verdi.

Daşöz, ilk olarak Malatya Belediyesi yetkilisini kürsüye davet ederken, Belediye’den toplantıya katılımın olmadığı görüldü. Vali Daşöz bunun üzerine İnönü Üniversitesi yetkilisini kürsüye davet ederken buradan da katılım olmayınca bu kez İl Özel İdare Genel Sekreterliğini davet etti. Bu kurumdan da katılım olmayınca DSİ Bölge Müdürü kürsüye davet edildi. DSİ 9.Bölge Müdürü Recep Özbal , kurum yatırımlarına ilişkin açıklama yaparken İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan toplantı salonuna geldi.

DSİ Bölge Müdürü Özbal’ın konuşmasının tamamlamasının ardından Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Koordinasyon Kurulu toplantılarına bazı kurum yetkililerinin katılmamasına tepki gösterdi. Daşöz, “ İl Koordinasyon Kurulu toplantısı 4 ayda bir yapılıyor. Kimsenin kalbini kırmak istemiyorum. Ayıp denen bir şey var. Bir daha olmasın” dedi.

Daha sonra toplantıda Karayolları yetkilisi tarafından yatırımlara ilişkin bilgi verilirken, birçok belediye başkan yardımcısı bulunmasına rağmen, onlar gelmediği için toplantıya gönderildiği anlaşılan Malatya Belediyesi adına toplantıya Fen İşleri Müdürü Doğan Tarakçı katıldı.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız