SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayıp Ettiğini' de Biliyor!

A- A+ PAYLAŞ

İHA'nın haberine göre mecliste olaylar şöyle gelişti:

" DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, kendisini ihbarcılıkla suçlayan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na yumruk attı. TBMM Genel Kurulu'nda, 2009 yılı bütçe yasa tasarısının maddeleri görüşülürken CHP ve DTP milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan kavga yaşandı. DTP'li Sırrı Sakık, kendisini ihbarcılıkla suçlayan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na yumruk attı. Aslanoğlu ve Sakık'ı milletvekilleri zor ayırdı. DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, CHP grubundan özür diledi.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında DTP ve CHP'li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. AK Parti'li Öznur Çalık, DTP'li Sırrı Sakık'ın dün İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan bir olayla ilgili yaptığı konuşmayı eleştirdi. Sakık dün yaptığı konuşmada, "Sayın Sağlık Bakanım burada. İhbarcılık kötü birşey ama ben bu akşam bir miktar ihbarcılık rolüne soyunacağım. Daha önce Sayın Bakanımızla bir iki kez sohbet etme şansımız oldu. İnönü Üniversitesi'nde, Malatya'da sürekli karaciğer nakli yapılıyor. Özellikle Ege'de ve Ankara'da doktorların 'karaciğer nakli yapılamaz' raporuna rağmen orada sürekli karaciğer nakli, bir hafta içerisinde yatırılıyor hastalar, bir hafta içinde tetkikler yapılıyor. Oysaki bu konuda uzman olan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler, yani bu tetkikler için 45 günlük bir süre gerekli. Bu olaydan dolayı 2 insan yaşımını yitirdi ve 2 insan da sakat kaldı. Sayın Bakanıma bu konuda ihbarda bulunuyorum. Diliyorum kendisi bu konuyla ilgilenir" demişti.

Çalık'ın konuşması sırasında tepki gösteren Sakık'a, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 'ihbarcı, ihbarda bulundun' diye laf attı. Bunun üzerine 'terbiyesizlik etme' diyerek Aslanoğlu'nun üzerine yürüyen Sakık, Aslanoğlu'na yumruk attı. Genel Kurul salonu bir anda karışırken, Sakık ve Aslanoğlu'nu diğer partilerin milletvekilleri ayırmaya çalıştı. Sakık'ın ikinci yumruğu Aslanoğlu'nun omzuna denk geldi. Genel kurul salonunda iki milletvekilinin uzaktan birbirlerine yönelik eleştirileri bir süre devam etti. Sakık, 'İhbarcı demek ne demek?' diye bağırırken, Aslanoğlu, elindeki tutanakları göstererek 'Kendin söyledin' diyerek karşılık verdi. DTP Grup Başkanvekili Selahatti Demirtaş, Aslanoğlu'nun yanına gelerek kendisini sakinleştirmeye çalıştı. Sakık, milletvekillerince dışarı çıkarılırken, oturuma ara verilmesiyle kavga sona erdi.

Kavga üzerine oturumu yöneten Meral Akşener oturuma ara verdi. İdare vekilleri araya girip Sırrı Sakık'ı dışarı çıkardılar. Kulise oturtulan Sakık, sakinleştirilmeye çalışıldı. Olayı duyan Ahmet Türk de Sakık'ın yanına geldi. Sırrı Sakık yaptığı açıklamada, "İhbarcı lafı benim için ağır bir laf. Bir kaç defa tekrar etti. Dayanamadım böyle kötü bir olay oldu, ayıp ettim, üzgünüm" dedi. Bu sırada Ahmet Türk "Ne derse desin, senin yumruk atmanı gerektirmez. Hiç hoş olmadı" diyerek Sakık'ı uyardı.

Oturum yeniden açıldığında Başkan Meral Akşener, yaşanan olayın üzücü olduğunu ve bu nedenle önce DTP'li Selahattin Demirtaş ve isterlerse kavgaya karışan iki milletvekiline söz vereceğini söyledi. Oturumun yeniden açılmasının ardından söz alan DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Sakık'ın tavrından dolayı Aslanoğlu ve CHP grubu başta olmak üzere tüm milletvekillerinden özür diledi. "11 gündür yoğun bir tempoyla gece yarılarına kadar çalışan sayın vekillerin yorgunluğuna bağlıyoruz bu gerilimi. Hiçbir gerekçe yaşanan bu olayı haklı çıkarmaz. Bir daha asla böylesi bir olayın yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da, Aslanoğlu'nun Sakık'ın konuşmasının bir paragrafını dile getirdiğini belirterek, "Bunun üzerine grupta oturduğu yere gelip Aslanoğlu'na yumruk sallamıştır. Aslanoğlu'na değmemiştir ama değse de değmese bir saldırı gerçekleşmiştir. Geçmişte bu Meclis'te acı örnekler yaşandı" diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, milletvekillerinin akıllarını öfkenin rehin almasına izin vermemesi gerektiğini ifade ederek, "İnsan duygusal bir varlık. Hep iyi duyguların öne çıkmasını istiyoruz ama bazen öfkemize yeniliyoruz. Bir arkadaşımız geçmiş yıllarda hayatını kaybetti. Bunlar parlamentoya hiç birşey kazandırmıyor. Bu müessif olayı kınıyoruz. Bundan sonra böyle bir olay olmaması için herkesi sağduyuya davet ediyoruz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise, "Gerçekten ağır bir iş yapıyoruz, yoğun bir mesai sürdürüyoruz. Burada yorgunluğun getirdiği gerginlikler oluyor. Ama böyle fiili saldırıya dönüşmemesi gerekir. Geçmişte bir vekil arkadaşımız hayatını yitirdi. Böyle olaylar olmamalı. Herkes biraz daha özenli olmalı" şeklinde konuştu."

FOTOĞRAF: Hürriyet Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız